"Filistin'in Başkenti Kudüs'ün Üzerinden Geçiyoruz" Diyen Pilot, ABD'ye İner İnmez Gözaltına Alındı

Ürdün'den ABD'ye giden uçağın Ürdünlü pilotu, Kudüs üzerindeyken "Filistin'in başkentinin üzerinden geçiyoruz" diye anons yapınca, New York'a iner inmez gözaltına alındı.

ABD Başkanı Donalt Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan skandal kararı, ABD'de meyvelerini vermeye başladı.

ABD, KARARINI YARGI MESELESİ YAPTI

Dünyada İsrail ve Çekya dışında bütün ülkelerin tepki gösterdiği ve bugün toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı zirvesinde de bütün Müslüman ülkeler tarafından yok sayılan karar, ABD tarafından "gözaltı bahanesi" olarak kullanıldı.

"FİLİSTİN'İN BAŞKENTİ KUDÜS'TEN GEÇİYORUZ"

Ürdün'ün başkenti Amman'dan New York'a giden yolcu uçağının Yousuf Da'aja adındaki Ürdünlü pilotu, Kudüs semaları üzerindeyken "Şu anda Filistin'in başkenti Kudüs'ten geçiyoruz" anonsu yaptı.

GÖZALTINA ALINDI

ABD'deki John F. Kennedy Havalimanı Güvenliği, Ürdün Krallığı'na ait yolcu uçağının pilotunu havalimanında uçaktan iner inmez gözaltına aldı.

Ürdünlü bazı kaynaklar, uçakta yapılan Kudüs anonsuna ait kayıtları sosyal medyada paylaştı.

SORUŞTURMA AÇILMIŞTI

2015 yılında da benzer bir olay İspanya-Tel Aviv seferinde yaşanmıştı. İspanyol havayollarına ait bir uçağın pilotun "Filistin'e iniş yaptık" şeklindeki anonsu nedeniyle İsrail güçleri tarafından gözaltına alınmıştı. sondakika.com



14 Aral�k 2017 Per�embe 08:45

http://www.urfa63haber.com/haber/filistinin-baskenti-kudusun-uzerinden-geciyoruz-diyen-pilot-abdye-iner-inmez-gozaltina-alindi-8542.html