Başkan Ayhan, Halkın Menfaatine Olan Her Projeyi Destekleriz

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, ilçe halkının yaşam standardını yükseltmek için yerel ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ile bir çok önemli projeyi hayata geçirdiklerini söyledi.

Başkan Ayhan, Halkın Menfaatine Olan Her Projeyi Destekleriz

Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) - UN Migration Agency desteği ile Akçakale İbni Sina ilköğretim Okulu’nun tadilatı ile çamaşır merkezi projesinin tamamlandığını belirten Başkan Ayhan, ayrıca 386 dar gelirli ailenin evinin tadilatının yapılacağını da kaydetti.

Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) - UN Migration Agency Gaziantep Ofis Müdürü Rex Arnold Alamban ile Topluluk İstikrar Geliştirici ve Hane Tadilatı Projeleri Şanlıurfa Temsilcisi Serdar Yalınkılıç, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan'ı makamında ziyaret etti. 

Akçakale Kaymakamı Hamza Özer, İlçe Garnizon Komutanı Piyade Yarbay  Ufuk Işık, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı Onur Çark’ın da hazır bulunduğu ziyarette, Akçakale Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alışverişi yapıldı.

İLKÖĞRETİM OKULU YENİLENDİ

Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) - UN Migration Agency desteği ile Akçakale İbni Sina ilköğretim Okulu’nda yürütülen çalışmalar kapsamında okulunun iç boya uygulaması ile kapı, pencere ve lavaboların yenilenerek, zemin seramiklerinin döşendiğini söyledi.

 Başkan Ayhan, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler ve ilçe halkının faydalanacağı, çamaşır yıkama merkezinin de tamamlandığını söyledi. Başkan Ayhan, 12 adet çamaşır makinesi, 4 adet kurutma makinesi ve ütü ile ütü masalarının bulunduğunu kaydetti.

386 EVİN TADİLATI YAPILACAK

Başkan Ayhan, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) - UN Migration Agency işbirliği ile yürütülen projeler kapsamında Akçakale’de 386 dar gelirli ailenin evinin tadilatının yapılacağını da dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) - UN Migration Agency Gaziantep Ofis Müdürü Rex Arnold Alamban ile Topluluk İstikrar Geliştirici ve Hane Tadilatı Projeleri Şanlıurfa Temsilcisi Serdar Yalınkılıç’a ilçeye yapılan yatırımlardan ötürü teşekkür etti.

HER PROJEYE DESTEK OLUYORUZ

Gerek yerel gerekse uluslararası sivil toplum kuruluşlarının projelerine her zaman destek olduklarını belirten Başkan Ayhan, Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) ’nun yürüttüğü projelerin ilçe halkının menfaatine olacağını söyledi. Başkan Ayhan, “Hem sığınmacıların hem de ilçe halkımızın yararlanacağı proje ile dar gelirli yaklaşık 386 ailenin barınma şartları iyileştirilecek. Tadilatlara, evlerin tespitleri yapıldıktan hemen sonra başlanacak. Ayrıca  Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu (IOM) ile ortak bir çalışma sonucu vatandaşımızın her türlü  konforu düşünülerek hayata geçirdiğimiz çamaşır merkezinden ihtiyaç duyan herkes ücretsiz faydalanabilecek. Projede emeği geçenlere şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

 



7 Aral�k 2017 Per�embe 08:41

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ayhan-halkin-menfaatine-olan-her-projeyi-destekleriz-8474.html