Başkan Baydilli, Engellileri Hayatın Her Alanında Aktif Kılmalıyız

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen programa katıldı. Başkan Baydilli yaptığı konuşmada engelli vatandaşların hayatın her alanında aktif olması gerektiğini söyledi.

Başkan Baydilli, Engellileri Hayatın Her Alanında Aktif Kılmalıyız

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları'nın düzenlediği Dünya Engelliler Günü programına katıldı. Programda konuşan Başkan Metin Baydilli, tüm engellilerin dünya engelliler gününü kutladı. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen programa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Özel Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Yunus Kılıç, Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Sezai Badıllı, Engelli aileleri ve Engelli vatandaşlar katıldı. 

Başkan Baydilli her insanın her an birer engelli adayı olduğunu unutmaması gerektiğini belirterek, engelli vatandaşlara ayrım yapmadan değer verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Başkan Baydilli "Engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmayı sorumluluklarımız arasında görmeliyiz. Onların günlük hayatta karşılaştıkları sorunları kendi sorunlarımızmış gibi gördüğümüz zaman engelli kardeşlerimizi daha iyi anlarız ve yardımcı oluruz. Bizler bu hayata imtihan olmak için geldiğimizi bilirsek engelli kardeşlerimizin hayata tutunması  için elimizden geleni yaparız. Bu dünyada yapılan iyilik ve kötülükler hiçbir zaman karşılıksız kalmaz. Engelli annelerimizde  sabırla engelli kardeşlerimize baktığınız için hem bu dünyada hem de öbür dünyada hakkettiğiniz yere geleceksiz" dedi. 

Rehabilitasyon merkezleri ve çeşitli kuruluşlarla engelli kardeşlerimizin sorunlarını gidermek için Devletimiz tarafından önemli çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Baydilli, şunları söyledi:

" Kurulan bu rehabilitasyon merkezlerinde verilen eğitimler sayesinde engelli kardeşlerimiz daha güzel bir hayata tutunuyorlar. Aynı şekilde emek veren eğitim kurumlarına da verdikleri emekten dolayı kendilerine şükranlarımı sunuyorum" 

Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı plaket töreni, slayt gösterisi ve konserlerle son buldu.  



4 Aral�k 2017 Pazartesi 11:06

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-baydilli-engellileri-hayatin-her-alaninda-aktif-kilmaliyiz-8432.html