Eyyübiyeli Gençlerden Anlamlı Etkinlik

Eyyübye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Buhara Mahallesindeki 15 Temmuz Gençlik Merkezinde öğrenim gören öğrenciler tarafından hazırlanan, “Mevlid-i Nebi” programına katıldı.

Eyyübiyeli Gençlerden Anlamlı Etkinlik

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi 15 Temmuz Gençlik Merkezinde kuranı-ı kerim eğitimi gören öğrenciler tarafından hazırlanan “Mevlid-i Nebi” etkinliğine katıldı. Peygamber Efendimizin doğduğu, dünyayı şereflendirdiği gün içinde yer alan hafta olan “Mevlid-i Nebi” etkinlikleri kapsamında, Eyyübiye Belediyesi Gençlik Merkezi öğrencileri anlamlı bir programa imza attı. 15 Temmuz Gençlik Merkezindeki programa; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Sağlam, Birim Müdürleri ile eğitim gören öğrencilerin aileleri katıldı.

Etkinlik öncesi gençlik merkezinde eğitim gören kursiyerleri ziyaret eden Başkan Ekinci, kursiyerlerle bir süre sohbet etti. Başkan Ekinci ve beraberindekiler daha sonra “Mevlid-i Nebi” etkinliğine geçti. Kuran tilaveti ile başlayan program; ilahi dinletisi, tiyatro gösterisi, esma el hüsna ve şiirlerin okunmasıyla devam etti. Gençlik merkezinde eğitim gören öğrenciler etkinlik sonrası Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye sevgi gösterilerinde bulundular. Eyyübiye Belediyesi Gençlik Merkezlerinde 634 öğrenci, kuranı- kerim ve peygamber efendimizin hayatı eğitimini alıyor. Milli ve manevi değerlere haiz gençliğin yetişmesine vesile olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de vatandaşların ve ailelerin takdirini topluyor. 

Öğrenciler tarafından hazırlanan etkinlikte konuşan  Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “ İnsanoğlu bir amaç uğruna bu dünyaya geliyor. Bu amaçta Allahlın dinini yaymak ve yeryüzünde adaletin sağlanmasına  katkıda bulunmak. Bunun için sarılacağı iki şey vardır; Kuranı- kerim ve peygamber efendimizin sünneti.  Bizler de belediye olarak eski anlayışı geride bırakmış ve amaçladığımız doğru insan kavramını yakalamak noktasında da epey yol kat etmiş durumdayız. Bizler fiziki anlamda projeler yapabiliriz ve bunları da kısa süre içinde hayata geçirebiliriz. Örneğin burası 5 katlı bir gençlik merkezi. Geçtiğimiz yıl açılışını yaptığımız devasa bir merkez. Binanın tek başına bir anlam kazanmadığının farkındayız. Bu bina sizin gibi güzel insanlarla dolduğunda anlamlı hale gelir. İnsanlar da ne zaman ki milli ve manevi duygulara haiz birer birey olduklarında, onları insan yapan değerler ortaya çıkarsa bizler asıl olmamız gereken yerde oluruz. “dedi.



4 Aral�k 2017 Pazartesi 09:53

http://www.urfa63haber.com/haber/eyyubiyeli-genclerden-anlamli-etkinlik--8428.html