Suruç Modern Devlet Hastanesine Kavuştu

2 yılda tamamlanan ve yaklaşık 50 milyon liraya mal olan 150 Yatak kapasiteli Hastanede Acil servis, poliklinik ve yataklı servis hizmetleri 16 Ekim Pazartesi günü itibari ile hizmet vermeye başladı.

Suruç Modern Devlet Hastanesine Kavuştu

Sağlık Bakanlığının yatırım programında yer alan 33 Bin164 m2 kapalı alana sahip binada 11 Yenidoğan yoğun bakımı ve 22 erişkin yoğun bakım yatağı bulunuyor. Acilde 13 bayan 13 erkek müşahede yatağı olmak üzere toplam 26 yatak ile hizmet verecek olan Suruç Devlet Hatanesi modern araç gerçlerle dontıldı. Hastane ile ile ilgili bir açıklam yapan  Suruç Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Murat Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi Dr. Yalçın “Eski Hastanemiz 7 Bin metrekare kapalı alana sahipti. , Yeni Hastanemiz 33 Bin 164 m2 kapalı alanıyla hizmet verecektir. Yeni hastanemiz 150 servis yatak kapasitesi ile bölgeye hitap edeceği gibi diğer hastanelerin de yükünü hafifletecektir.

Suruç halkı artık çok daha modern ve kendisine yaraşır sağlık hizmetine kavuşacak, 5 yıldızlı otel konforundaki yataklı servislerle kendilerini evlerinde hissedecektir. Bugün itibari ile  Yeni hastanemizde hizmet vermeye başladık dedi.”



16 Ekim 2017 Pazartesi 15:47

http://www.urfa63haber.com/haber/suruc-modern-devlet-hastanesine-kavustu-8042.html