Akçakale’de Bir Dolandırıcılık Çetesi Daha Çökertildi.

Akçakale ilçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği tarafından Akçakale’ye Bağlı bir köyde Dolandırıcılık yaptıklarını tespit ettikleri 3 kişilik bir çeteyi çökertti.

Akçakale’de Bir Dolandırıcılık Çetesi Daha Çökertildi.

Akçakale ilçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaptığı çalışmada kendilerini Polis, Savcı, Hakim olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran 3 kişilik Çeteyi çökertti. Baskında çok sayıda suçta kullanılan ve Suriye Vatandaşlarının Üstlerine kayıtlı GSM hatları ve Telefonları ele geçirildi.

Zanlıların bulunduğu evde yapılan aramalar sonucunda suç unsuru olarak ele geçen Bilgisayarda ise çok sayıda vatandaşın adres ve kimlik bilgilerinin yer aldığı bir programın yüklü olduğu tespit eden Emniyet yetkilileri yaptıkları aramalar sonucunda zanlılar tarafında suç anında Cesaret verici Olarak kullandıkları Çok Sayıda Uyuşturucu Hap ve muhtelif markalarda 5 Adet Cep Telefonu ve bu Telefonlara ait GSM Kartları  ve aynı zamanda kurbanlarını gözetlemek ve olabilecek Polis baskınına karşın çevreyi gözetleme içinde kullandıkları 1 Adet Profesyonel Dürbün, 9 MM çapında Ruhsatsız Bir adet Tabanca 1 Adet Şarjör yapılan aramalar sonucunda ele geçirildi.

Akçakale ilçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği tarafından yapılan sorgulama sonucunda zanlıların bir bayandan yaklaşık 80.000 TL dolandırdıklarını tespit etti. Gerçekleştirilen operasyon sonucunda sorgulamaları bitikten sonra zanlılardan T Y. Y E. ve A Y. isimli şahıslar adliye ye sevk edildi. Adliyede yapılan yargılama sonucunda A Y. Adli zanlı Kontrol Şartı ile serbest kalırken,  diğer 2 zanlı T Y. ve Y E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Mehmet Ayhan



3 Ekim 2017 Sal� 19:39

http://www.urfa63haber.com/haber/akcakalede-bir-dolandiricilik-cetesi-daha-cokertildi-7961.html