Büyük Ülke Olmanın Yükümlülüklerini Yerine Getirdik

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Nihat Çiftçi 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü ile ilgili olarak düzenlenen programa katıldı.

Büyük Ülke Olmanın Yükümlülüklerini Yerine Getirdik

Şanlıurfa Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü ve Şanlıurfa Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Günü programına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Eyyubiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Jandarma Komutanı Selman Kömürcü, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyyüp Pınarbaşı, kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

 

Başkan Çiftçi ve beraberindekiler program öncesinde kurulan stantları ve göç ile ilgili olarak çizilen resimlerden oluşan sergiyi gezdi.

 

Programda yaptığı konuşmada katılımcılara Arapça ve Kürtçe selamlayan Başkan Çiftçi "İnsanların doğduğu, büyüdüğü ve yaşamını sürdüğü topraklarından vatanından ayrı kalması zor bir durumdur. İnsanların vatanlarından ayrı kalma yani kopma sebebi şiddettir, savaştır ve buna karar veren yine insanoğludur. Türkiye'miz, Şanlıurfa'mız Suriyeli kardeşlerine bütün unsurlarıyla sivil toplum örgütleri, yerel yönetimleri, kamu kurum ve kuruluşları ile beraber devletin tüm imkanları ile kucak açmıştır. Göçmen sorunu bir insanlık sorunudur. Türkiye büyük Ülke olmanın yükümlülüklerini yerine getirmiştir. Tek kıbleye, Tek Allah' a inanan inanç kardeşleriyiz biz. Göçmenlere kapılarımızı açmış olmamız acılarını paylaşmamız bizim için bir iftihardır. Tüm göçmenlerin 18 Aralık Uluslararası Göçmenler Gününü kutluyorum" dedi. 



18 Aral�k 2015 Cuma 17:10

http://www.urfa63haber.com/haber/buyuk-ulke-olmanin-yukumluluklerini-yerine-getirdik-795.html