18 Aralık Dünya Arapça Günü

18 Aralık Dünya Arapça Günü münasebetiyle Anadolu Arapları Derneği Genel Başkanı Ömer Uçak Şu açıklamayı yaptı.

18 Aralık Dünya Arapça Günü

Uçak “Kadın Erkek tüm Arap halkımızı politik görüşleri ve inançları ne olursa olsun bir ayırım gözetmeksizin Ortadoğu’da adil barışın kurulması bir barışın imzalanması ve kalıcı kılınması için eylem birliğine çağırıyoruz.



İnanıyoruz ki bu savaşta özellikle çocuklarımız, kadınlarımız, yaşlılarımız çok yoruldu ve ağır bedel ödediler. İnsanların ölümü, acı çekmesi, tarih boyunca yarattıkları değerlerin yıkımı demek olan savaş Ortadoğu’da söküp atılabilir.



Adil barış kurulabilir ve yaşatılabilir. Bu Coğrafyanın En kadim halkı olan Araplar genlerinden gelme uzlaşma kültürü ve barışa “selemet” dediğimiz her an bu eylemi hayata nakş edebiliriz.
Tarihsel bir gelişme olarak her sene kutlana gelen 18 Aralık Dünya Arapça Günü bu sene yine Anadolu Araplarının sesine ses katmak İçin Şanlıurfa’da Eda edeceğiz.



Sadece Araplar değil Türk, Kürt, Süryani, Ermeni, Keldani, Zaza, Çerkez tüm halkları kutlanacak olan bu milli bayramımız olan Dünya Arapça gününe davet ediyoruz. Bir bayram edası ile Barış ve Kardeşlik seslerini haykıralım. Kültürel Bayramımızı bu Şekilde Kutlayalım. “ dedi




17 Aral�k 2015 Per�embe 18:31

http://www.urfa63haber.com/haber/18-aralik-dunya-arapca-gunu--794.html