Milli Eğitim Müdürü Turan, Kantincilerin Sorunlarını Dinledi.

Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun Şanlıurfa’da faaliyet gösteren Kantincilerin Sorunlarını dile getirdi

Milli Eğitim Müdürü Turan, Kantincilerin Sorunlarını Dinledi.

2017-2018 Eğitim ve Öğretim sezonu açıldı. Eğitimin ve öğretimin paydaşlarından olan okul Kantincileri okullarda yaşadıkları ve yaşanan sorunlarını bir daha yaşamamak ve yaşatmamak, sağlıklı ve başarılı bir eğitim ve öğretim sezonu yaşanmasına katkı sağlamak amacıyla Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun ile birlikte İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Karaköprü Milli Eğitim Müdürü Murat Yanmaz, Eyyübiye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Demir, Haliliye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural ve şube müdürleri katıldılar.

Toplantıda bir konuşma yaparak üyelerinin sorunlarını anlatan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun “Yeni eğitim ve öğretim dönemi Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize, Velilerimize Milli Eğitim Camiamıza ve kantinci üyelerimize hayırlara vesile olmasını dilerim. Bizler de kantinciler olarak başarılı bir eğitim ve öğretim sezonun geçmesi için tüm gayretlerimizi sarf edeceğiz. Katılımlarından dolayı tüm Müdürlerimize teşekkür ederiz.

 

Üyelerimizin Başlıca sorunları şunlardır; Ders saatlerinde öğrenciler okul dışına bırakılmasın, Okula dışarıdan Döner gibi yasaklı yiyecekler sokulmasın, okullara güvenlik görevlisi verilsin ve bodrum kattaki kantinler daha sağlıklı ortamlara taşınsınlar. Tekrar toplantımıza katılarak bizleri onurlandırdıkları için İl Milli Eğitim Müdürümüz Şerafettin Turan’a ve tüm ilçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkür ederim, inanıyorum ki Müdürlerimizin çalışmaları sonucunda Şanlıurfa’mız Eğitim alanında çok ileriye tırmanacaktır.” dedi.

Öğretmen Açığımızı Kapatacağız

Konuyla İlgili bir açıklama yapan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan açıklamasında “Bizleri bir araya getiren Başkanımız Mehmet Altun’a teşekkür ederim. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ile Hükümetimiz Eğitim konusunda Şanlıurfa’ya çok önem veriyor. Bunun göstergesi olarak da geçtiğimiz günlerde sayın Başbakanımız Eğitim ve öğretim dönemizin ilk zilini Şanlıurfa da çaldı.

 

Eğitim alanında Şanlıurfa olarak Türkiye’nin çok gerisindeyiz biz bunun farkındayız fakat bununla ilgili olarak Hükümetimizin ve Sayın Bakanımız Fakıbaba’nın gerek derslik açığı gerekse öğretmen açığını kapatmak için üstün gayretleri var önümüzdeki günlerde Şanlıurfa’ya atanacak olan yeni öğretmenlerle öğretmen açığımızı kapatacağız. Ayrıca aylardan beri yaptığımız çalışmalar sonunda 150- 200 tane okul yeri tespit ettik 2019 yılına kadar bu okulları tamamlayarak Şanlıurfa halkının hizmetine sunacağız. Derslik sayımızı arttırarak sınıflardaki öğrenci sayısın düşüreceğiz. Kantincilerle ilgili anlattığınız sorunları da biz daha önceden biliyoruz bunların giderilmesi için gerekli çalışmalarımızı yapacağız” dedi.



28 Eyl�l 2017 Per�embe 10:51

http://www.urfa63haber.com/haber/milli-egitim-muduru-turan-kantincilerin-sorunlarini-dinledi-7921.html