İşte Başkan Atilla’nın Fakıbaba'dan Taleplerı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba bayramın 4. günü vatandaşlar ve partililerle bayramlaşmak için Ceylanpınar'a gitti.

İşte Başkan Atilla’nın Fakıbaba'dan Taleplerı

Fakıbaba'ya olan sevgi ilçe girişinde başladı. Vatandaşlar tarafından iki kez aracı durdurulan Fakıbaba'ya Ceylanpınarlıların ilgisi büyük oldu.

Bakan Fakıbaba, ziyareti kapsamında önce Ceylanpınar Belediyesi'ne uğradı. Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla tarafından kapıda karşılanan Fakıbaba, ilçe protokolü ve belediye personeli ile bayramlaştıktan sonra makama geçildi.

Belediye Başkanı Menderes Atilla, bayramlaşma sonrası Bakan Fakıbaba'ya ilçede yapılan hizmetler hakkında kıza bir brifing verdi.

CEYLANPINAR KIBRIS ADASI GİBİ

Ceylanpınar'ı Kıbrıs adasına benzeten başkan Atilla, Ceylanpınar'ın 3 tarafının TİGEM arazileri bir tarafının da Suriye olduğunu söyledi. Ceylanpınar'da kullanılabilecek bir santim alanın dahi olmadığını ifade eden Başkan Atilla, konuyla alakalı TİGEM Genel Müdürlüğü'nden yer talep ettiklerini belirtti.

Ceylanpınar'da Organize Sanayi Sitesi, Hal Pazarı, Buğday Pazarı ve Otogarın ve en önemlisi de yeni yerleşim alanlarının olmadığını dile getiren Başkan Atilla, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi bütçe hazır, bize yer verirseniz yaparız, diyor. Ancak bize ait bir metrelik yer yok. Eski bakanımız Faruk Çelik'e talebimizi iletmiştik. Kendisi TİGEM Genel Müdürünü aramıştı ancak bugüne kadar herhangi bir gelişme maalesef yok." diye konuştu.

PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN TİGEM'DEN ARAZİ ALMAK ŞART

"2014'te vatandaşlara verdiğimiz vaatlerin çok ilerisinde olmamıza rağmen vaatlerimizin tamamının karşılanabilmemiz için TİGEM'den arazi almamış şart" diyerek arazi talebini bir kez daha Bakan Fakıbaba'ya ileten Başkan Atilla, "Kepezin arkasında mesire alanı ve küçük kepezin üstünde seyir tepesi yapmak istiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi mesire alanı için bize bütçe ayırdı. Ancak TİGEM arazi vermediği için bu projelerimizi de hayata geçiremiyoruz. Talep ettiğimiz alanların bize tahsis edilmesini sizden rica ediyoruz" dedi. 



5 Eyl�l 2017 Sal� 17:02

http://www.urfa63haber.com/haber/iste-baskan-atillanin-fakibabadan-talepleri-7747.html