Siverek'te Yapımı Tamamlanan Sahanın Açılışı Yapıldı

Siverek Belediyesi tarafından gençlere yönelik yapımına başlanan 11 halı sahadan Dicle mahallesinde yapımı tamamlanan sahanın açılışı yapıldı.

Siverek'te Yapımı Tamamlanan Sahanın Açılışı Yapıldı

Gençlerin suça sürüklenmesini önlemek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın talimatı üzerine Fen İşleri Müdürlüğünce bir süre önce yapımına başlanan 11 sentetik çim sahanın inşasında sona gelindi. 

Çalışmalar kapsamında Dicle mahallesinde yapımı tamamlanan halı sahanın açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Dicle mahallesinde düzenlenen törene Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcılar, STK Temsilcileri, mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve daire müdürleri katıldı. 

Açılışta konuşan Dicle mahalle muhtarı İsmet Bilgen mahalleye yaptıkları hizmetlerden dolayı Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür ederek, "Yapılan halı saha mahallemiz için önemli bir kazanım. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan korunması için önemli bir tesis. Mahallemizde gerek yollar, gerekse park ve yeşil alan sayısının arttırılması konusunda hassasiyet gösteren Başkanımız Resul Yılmaz'a mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum" dedi. 

Her daim Siverek halkının hizmetinde olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Resul Yılmaz, "Oturduğumuz makamlar Siverek halkının teveccüh göstererek oturttuğu makamlardır,  başta Siverek Belediye Başkanlığı makamı olmak üzere Siverek’teki bütün makamlar Siverek halkınındır ve geleceğimiz olan çocuklarımızındır bunun böyle bilinmesini isterim. Bizler Siverek’i yönetirken anlayışımız şu; Siverek Belediyesinin kasasında bütçesinde bulunan her bir kuruşta 250 bin nüfusun hakkı vardır, bu hakkı korumak boynumuzun borcudur. Her bir kuruşu Siverek halkının hizmetine kullanmak zorundayız" dedi. 

Sporu, sporcuyu ve gençleri çok önemsediklerini belirten Yılmaz, "Özellikle semt sahalarının yerlerini tespit ederken bir hayli zorlandık. Çünkü toplamda 10 tane yapıyoruz bir anda. İhaleleri bitti, yapım aşamasında 4 tanesi tamamlandı, kısmet olursa kısa bir sürede diğer 6 tanesi de bitecek, onların açılışlarında da yine beraber olacağız. Onları da sevgili çocuklarımızın, gençlerimizin hizmetine sunacağız ama yer ile ilgili sıkıntılarımız oldu. Her mahallede yapmak istiyoruz, ancak yer sorunu yaşıyoruz. Biz bu yerleri de tespit ederken bazı hususlara dikkat ettik, öncelikle dezavantajlı mahallelerden başlayalım istedik, hamdolsun bunu yaptık, ardından birden fazla mahallenin kesişim noktalarında olmalarına dikkat edelim dedik ki hemen yanı başımızda Esmerçayır ve Dicle mahalleleri var. Her iki mahallemizin de gençleri gelip burada sportif faaliyetlerini yapabilecekler" diye konuştu. 

Semt sahaları projesinin seçim vaatleri arasında olduğunu vurgulayan Başkan Resul Yılmaz şunları kaydetti: "Biz gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak kalmalarını istiyoruz, istiyoruz ki gençlerimiz boş zamanlarını, enerjilerini sportif faaliyetlerde kullansınlar. Hepimizi derinden üzen başta uyuşturucu bağımlılığı olmak üzere her türlü bağımlılıktan uzak kalsınlar, amacımız ve hedefimiz bu. Son olarak sahaların yapılmasında dikkat ettiğimiz hususlardan biride okul bulunan alanları seçtik. İstedik ki okullara devam eden sevgili çocuklarımızda buralardan istifade etsin. Sportif faaliyetleri ve sporu çok önemsiyorum, gençliğimde de futbol oynadım, aynı zamanda iyi bir futbolseverim. Bu arada BAL liginde mücadele eden Siverek Belediyespor var, Allah nasip ederse başarılarına başarı katarak 3. lige yükselecek, bunun içinde Siverek Belediye Başkanı ve belediye olarak tüm gücümüzü kullanarak destekleyeceğiz." 

Açılışı yapılan tesisin Siverek halkına ve mahalle sakinlerine hayırlı olmasını dileyen Yılmaz, spor alanlarının arttırılmasına yönelik çalışmaların süreceğini söyledi. 

Davetlilerle birlikte sahanın açılışını yapan Başkan Yılmaz, daha sonra penaltı atışı yaptı. 

Halı sahanın gençler için önemli olduğunu belirten mahalle sakinleri, Belediye Başkanı Resul Yılmaz'a teşekkür etti.



25 A�ustos 2017 Cuma 13:54

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-yapimi-tamamlanan-sahanin-acilisi-yapildi-7684.html