O Ülkede Kızlar, Erkeklere Milyarlarca Lira Başlık Parası Veriyor.

Türkiye’de bazı bölgelerde halen devam etmekte olan Kızlara ödenen başlık parası o ülkede Erkeklere başlık parası ödeniyor.

O Ülkede Kızlar, Erkeklere Milyarlarca Lira Başlık Parası Veriyor.

Güney Asya ülkelerinden Hindistan'dan ergenlik çağına giren bayanlar tarafında beğendikleri erkeklere evlenme teklifi yapılıyor.

Her iki gencin evlenme sürecine olumlu bakmaları halinde kız tarafı erkek evine gidip kızları için erkeği ailesinden ister

15 MİLYON EURO BAŞLIK PARASI

Erkek tarafı bu talebi yerinde bulması halinde kız tarafından yüklü miktarda başlık parası talep eder. Antalya’nın Kundu Mevkii’nde bulunan bir Otel’de 5 gün süren ve yaklaşık 2 milyon Euro harcandı. Bu görkemli Düğün öncesi Hindistan geleneklerine göre gerçekleştirilen evlilik seremonisinde kız tarafı erkek tarafına 15 milyon Euro başlık parasını ödedi.

Hint düğünlerinin ilginç yönlerinden birisi de tüm düğün masrafının gelinin ailesi tarafından karşılandığından dolayı kız tarafı bu düğüne Başlık parasıyla birlikte 17 milyon Euro harcandı.

Hindistan'da altının çok sevilmesi ve düğüne gelen davetlilerin  gelin ve damatta takılan takılardan dolayı altın fiyatları üzerinde büyük bir etkisi var. Hindistan'ın geleneksel düğün sezonu Ekim ayından Şubat ayına kadar olan süreçte yapılan Bu düğünlerde takılan altınlar ise yalnızca Hindistan'daki kuyumcuları değil, küresel anlamda piyasanın yüzünü güldürmektedir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HİNDİSTANLILARA ÇAĞRI

Hindistan’da yaşatılan bu geleneklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Hindistan Vatandaşlarına çağrıda bulunarak evlenecek çiftlerin gelip düğünlerini Türkiye’de yapmaları yönünde çağrıda bulundu.



6 Temmuz 2017 Per�embe 19:49

http://www.urfa63haber.com/haber/o-ulkede-kizlar-erkeklere-milyarlarca-lira-baslik-parasi-veriyor-7230.html