Milletvekili Yıdız’a Düzenlenecek Suikastın Nedenleri Ortaya Çıktı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız ve Abisi Celal Yıldız'a suikast hazırlığı yapan 4 kişi yakalandı.

Milletvekili Yıdız’a Düzenlenecek Suikastın Nedenleri Ortaya Çıktı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız’ın Ramazan Bayramının ilk günü Vatandaşlarla Bayramlaşmayı Ak Parti Suruç ilçe binasında gerçekleştirmesi için düzenlenen program sonucunda Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız programa iştirak etmeyerek Bayramlaşmaya katılmadı

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Yıldız’ın Bayramlaşmaya katılmayışının gerekçesi Güvenlik güçlerinden alınan bilgilere göre Kobanide Terör örgütü PKK/PYD Tarafından Eğitim gören Suruç nüfusuna kayıtlı Baba ve iki oğlu ile bir başka şahıs ile birlikte toplam 4 kişi Ramazan Bayram öncesi Sınırdan Suruç ilçesine giriş yaptıkları ve Bayram günü Ak Parti Suruç İlçe binasında yapılacak olan bayramlaşma programını kana bulamaktır.

Güvenlik güçlerinin yakın takibi ve istihbaratlar sonucu olay gerçekleştirmeden yakalandılar. Teröristlerin hedefinde Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil İbrahim Yıldız ve Abisi Celal Yıldız'ı vardı. Güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda yakalanan Teröristlerin üzerinde 1 el yapımı bomba düzeneği, 1 Amerika yapımı bomba düzeneği ve bomba,2 roket atar ve başlıkları,2 kalaşnikof,1 susturucu silahı ve şifreli yazışmalar listesi ele geçirildi.

Yakalanan Teröristlerin Güvenlik güçleri tarafından yapılan sorgulama sonucunda Suruç ilçesinde Terör örgütünün artık kan kaybına uğradığını, Artık halk tarafından eskisi gibi bir rağbetin kalmadığı ve ilçeye yapılan yatırımları engellemek halkın sükûnetini bozup Suruç’ta yaşayan halkın kendi aralarında husumetin oluşması için böyle bir girişime girdiği gelen bilgiler arasında. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



27 Haziran 2017 Sal� 19:56

http://www.urfa63haber.com/haber/milletvekili-yidiza-duzenlenecek-suikastin-nedenleri-ortaya-cikti-7132.html