Yaralı pelikan Sağlığına Kavuştu.

Şırnak’ta çarpmaya bağlı bir yaralanma sonucunda Şırnak Orman Su Şube Müdürlüğü personelleri tarafından tedavi edilmek üzere yaralı Pelikan Şanlıurfa’ya getirildi.

Yaralı pelikan Sağlığına Kavuştu.

Şırnak'ta yaralı halde bulunan Pelikanın tedavisinin yapılması için Şırnak Orman Su Şube Müdürlüğü personelleri tarafında Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3. Bölge Müdürlüğüne bağlı bulunan ve Şanlıurfa Gölpınar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Uzun bir süre burada Veteriner hekim gözetiminde tedavisi yapılan pelikanın iyileşmesi ile doğal ortama bırakılmak üzere Şanlıurfa’dan 500 kilometre mesafedeki Adana’da bulunan Akyatan Gölü'ne götürülerek doğal ortama bırakıldı.

Şanlıurfa Gölpınar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde görevli veteriner hekim Reşat Ektiren konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Ektiren “ Şırnak ilinde getirilen Pelikan da yapılan kontroller sonucunda çarpmaya bağlı yaraların olduğundan dolayı uçamadığı teşhisine varılmış yaralı hayvanın tedavisi ve gerekli rehabilitasyon işlemlerinden sonra iyileşen yaralardan sonra Rehabilitasyon Merkezinde bulunan Uçma kafeslerinde egzersizler yaptırıldıktan sonra sağlığına tam kavuşan pelikan kuşunu doğal ortama bırakmak için Adana'nın Akyatan Gölü'ne götürülüp bırakılacaktır.

Ektiren Gölpınar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde bunun gibi çok sayıda hayvan var olduğunu ve bu hayvanların tedavi işlemleri bitip sağlıkların kavuştuktan sonra doğal yaşam alanlarına bırakıldığını “söyledi.



23 May�s 2017 Sal� 14:07

http://www.urfa63haber.com/haber/yarali-pelikan-sagligina-kavustu-6804.html