GENÇ YENİDEN HAYATA DÖNDÜ

Kalbinden bıçak darbesi alan genç Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan başarılı bir kalp ameliyatıyla tekrar hayata döndürüldü.

GENÇ YENİDEN HAYATA DÖNDÜ

112 Acil Ambulans tarafından dışarıdan sevkli olarak Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi göğsünden yaralı olarak getirilen genç yapılan ilk müdahale sonucundan gencin kalbinde kesici alet ile yaralanma tespit edildi. Yapılan ilk müdahalenin ardından Vital fonksiyonları sınırda olan yaralı Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahir MERDANOĞLU ve ekibitarafından hemen ameliyata alınan genç 2 saat süren başarılı bir operasyon le tekrar hayata döndürüldü.

Operasyonu gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mahir MERDANOĞLU şu açıklamayı yaptı. 112 Acil Ambulans tarafından dışarıdan sevkli olarak hastanemize getirilen Vital fonksiyonları sınırda olan yaralı Hastanın göğsünün açılması sırasında kalbin durması üzerine kalbe içeriden açık masaj yapılarak ve elektro şok vermek suretiyle 10 dk’lık canlandırma müdahalesi uygulandı. Yapılan müdahale sonucunda hastanın yaşam fonksiyonlarının geri dönmesi ile birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak kalp kontrollü bir şekilde durdurularak kalpteki yaralanmaların onarımı sağlandı. Yapılan başarılı bir ameliyat sonrasında hasta 3 gün yoğun bakımda 9 gün ’de Kalp Damar Cerrahisi Servisinde olmak üzere toplam 12 gün tedavi gören hasta sağlıklı bir şekilde evine taburcu edildi.

MERDANOĞLU Hastanemizde, Bypass, Koroner Bypass, Kalp Kapak Ameliyatları, Anjiyografik Yöntem ile yapılan Balon ve Stent ile açma işlemi, Atar Damar Tıkanıklıkları ve Diğer Damar Hastalıklarının Açık Cerrahi Yöntemi ile tedavisinin yanı sıra Varis hastalıkları ameliyatsız olarak tedavi edilerek aynı gün içerisinde tedavi edilebilmektedir, Bu tür hastalıkları olan vatandaşlarımızın artık il dışındaki sağlık merkezlerine gitmelerine gerek olmadığını söyledi.



26 Kas�m 2015 Per�embe 11:06

http://www.urfa63haber.com/haber/genc-yeniden-hayata-dondu-666.html