Siverek Belediyesinden Yeni Bir Dev Proje

Siverek Belediyesi tarafından kamulaştırılan 21 bin m²’lik Toprak Mahsulleri Ofisinde (T.M.O) uygulanacak ‘Kent Park ve Kültür Merkezi’ projesinde çalışmalara başladı.

Siverek Belediyesinden Yeni  Bir Dev Proje

Belediye Başkanı Resul Yılmaz’ın yoğun çabalarıyla yaklaşık 7 milyon liraya kamulaştırılmasının ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından devralınan TMO alanında hummalı çalışmalara başlandı. Park ve Bahçeler Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında kapalı yüzme havuzu, açık-kapalı kafeterya, kütüphane, çok amaçlı salonun yanı sıra çocuk oyun alanları, Süs havuzları, yeşil alanlar, kamelyalar ve yürüyüş yollarının yer aldığı projede seyir kulelerinin de yer alacağı bildirildi.

Kent Park ve Kültür Merkezi projesiyle Siverek ilçesinin çehresini değiştireceklerini vurgulayan Belediye Başkanı Resul Yılmaz, “Yoğun çabaların ardından kamulaştırdığımız Toprak Mahsulleri Ofisinin projelendirilme aşamasında çok hassas davrandık. Projenin sıradan bir proje olmaması için istişarelerde bulunduk ve nihayetinde ilçemize yakışır bir proje meydana çıktı. Rahatlıkla projenin bölgede en iyiler arasında olduğunu söyleyebilirim” dedi.

Bir süre önce projede çalışmalara başlandığını belirten Başkan Yılmaz, “Şuan ekiplerimiz demir aksam ve atıl durumda olan bazı hangarların söküm işlemlerine başladı. Kısa sürede söküm işlemlerini tamamlayarak alanı temizleyip ivedi bir şekilde projenin uygulanma çalışmalarını yapacağız. Projemiz tamamlandığında kapalı yüzme havuzu, açık-kapalı kafeterya, kütüphane, çok amaçlı salon, çocuk oyun alanları, süs havuzları, yeşil alanlar, kamelyalar ve yürüyüş yollarının yanı sıra seyir kuleleri yer alacak” diye konuştu.

Alanın şehir merkezinde yer alması nedeniyle ulaşım sorununun da olmayacağını belirten Yılmaz, projeyle kentin çehresini değiştireceklerini söyledi.



15 Nisan 2017 Cumartesi 18:43

http://www.urfa63haber.com/haber/siverek-belediyesinden-yeni--bir-dev-proje--6330.html