ŞANLIURFA’DA TARİHİ YAPILAR YENİDEN CANLANIYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentteki tarihi mekanlarda restorasyon ve çevre düzenlemesi gerçekleştirilerek kentin adeta açık hava müzesine dönüştürüyor

ŞANLIURFA’DA TARİHİ YAPILAR YENİDEN CANLANIYOR

Şanlıurfa'nın tarihi dokusunu tekrar gün yüzüne çıkarmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde bulunan tarihi Beykapısında yapmış olduğu proje doğrultusunda bölgede cephe ve meydan düzenleme çalışması başlattı.

Karacadağ Kalkınma Ajansının da desteği ile bölgede hummalı bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Beykapısı'nda bulunan işyerleri ve binalarda; cephe kaplama, yalıtım, boya, dükkanların dış cepheleri ile sundurmalarının yenilenmesi için iyileştirme çalışmaları başlatıldı.

 BÜYÜKŞEHİR TARİHİ TESCİLLİ KÖPRÜLERİ ONARIYOR

Karakoyun deresi üzerinde bulunan tarihi tescilli köprüleri turizme kazandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, restorasyonunu tamamladığı Tarihi Justinyen Kemeri'nin ardından Millet Köprüsü ve Hızmalı köprü'de başlattığı restorasyon çalışmalarında sona geldi.

Çalışmalar kapsamında ilerleyen günlerde köprüleri vatandaşların hizmetine sunacak olan Büyükşehir Belediyesi, aydınlatma, derz çalışmaları, taş kaplama, raspa ve taş yüzeylerinin temizlenmesinin ardından köprüleri Şanlıurfa turizme kazandırılacak.

BARUTÇU HANI RESTORASYONUNDA ÇALIŞMALAR SONA GELİNDİ

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 16. ve 17. yüzyıllarda yapıldığı tahmin edilen Barutçu Han'da restore çalışmaları devam ediyor.

 



17 Kas�m 2015 Sal� 12:21

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfada-tarihi-yapilar-yeniden-canlaniyor-626.html