ANADOLU ASLANLARI MARKALAŞIYOR

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şubesi üyelerini Kurumsallaşma ve Markalaşma konusunda bilgilendirdi.

ANADOLU ASLANLARI MARKALAŞIYOR

KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy, ASKON üyelerine KOBİ proje Destek Programı hakkında gerçekleştirdiği sunumunda KOBİ’lerin Kurumsallaşma ve Markalaşma Projeleri, küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişmesi, kurumsallaşması ve ürün tanıtımı yapması için projelerin kabulü ve hibeler hakkında bilgi verdi.

Erkeksoy, 30 Ocak 2015-10 Nisan 2015 tarihinde “Yönetim Becerilerinin ve Kurumsal Yetkinliklerinin Geliştirilmesi-Kurumsallaştırma” ve “Tanınmış Ürün/Hizmet Süreci Oluşturma-Markalaşma” konularında Proje Teklif Çağrısına çıkıldığını, Çağrı konularına toplam 2.358 adet proje başvurusu yapıldığını, bunlardan 1.020 adedi ön değerlendirmeyi geçerek Kurul Değerlendirmesine hak kazandığını söyledi.

Kurul tarafından yapılan nihai değerlendirme sonucu 686 adedi Kurumsallaşma ve 213 adedi Markalaşma olmak üzere toplam 899 adet projenin 45 Milyon TL’lik bütçe ile KOSGEB tarafından desteklenmesine karar verildiğini belirten Erkeksoy, desteklerin devam ettiğini söyledi.

KOBİLER DESTEKLERİ KAÇIRMASIN

KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, Proje Teklif Çağrıları kapsamında proje başvuru tarihinin 30 KASIM 2015 olduğunu hatırlatarak, Şanlıurfalı tüm yatırımcılardan bu hibe projelerinden faydalanmalarını istedi.

ASKON Şube Başkanı Orhan ŞAHİN toplantıda yaptığı konuşmada KOBİ’lerin ekonomideki etkinliklerini attırılabilmesi ve uzun ömürlü olabilmeleri için rekabet güçlerini yükseltmeleri büyük önem arz ettiğini belirtti.

Şahin, " Günümüzde yaşanan hızlı değişimler ve yeni gelişmeler KOBİ’lerin fiyat ve kalite düşürme gibi klasik rekabet araçlarıyla rekabet edebilmelerini zorlaştırmıştır. Bu durum işletmelerin rekabet güçlerini ve pazar paylarını arttırabilmesi için kurumsallaşmayı, marka yaratmayı, teknoloji ve yenilikçiliği gündemlerine almalarına sebep olmakta ve işletmeleri kurumsallaşma, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerine daha fazla yatırım yapmaya zorlamaktadır." dedi.

KOSGEB’in Girişimcilere ve KOBİ’lere yapmış olduğu bu ve buna benzer desteklerin vatandaşlarımıza ve özellikle gençlerimize iş kurmalarında çok büyük bir etken olduğunu konuşmasında belirten Şahin, KOSGEB Müdürümüz Sayın İdris Erkeksoy’a yapmış olduğu sunum için şahsına ASKON Şanlıurfa Şubesi adına teşekkür ediyorum.” dedi.

ASKON toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri, KOSGEB Müdürü İdris Erkeksoy ile davetliler katıldı.



17 Kas�m 2015 Sal� 11:52

http://www.urfa63haber.com/haber/anadolu-aslanlari-markalasiyor-624.html