Vatandaş Bu Desteği Ne İçin Koymuş

6 Hanelik Köye 40 Hanelik Elektrik Yetmeyince Şalteri Böyle Sabitlediler

Vatandaş Bu Desteği Ne İçin Koymuş

Dicle Elektrik Dağıtım arıza onarım ve bakım ekipleri, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Aşağı Gömme köyünde yaşandığı ileri sürülen sorunla ilgili yayınlanan bir haber üzerine zaman geçirmeden buraya giderek inceleme yaptı. Ancak inceleme sonunda iddia edildiği gibi trafoda herhangi bir arıza olmadığı, söz konusu kalasların da şalter bir daha atmasın diye buraya dayandıkları belirlendi. Toplam 6 haneli köyü besleyen 50 kVA’lık elektrik trafosunun ise normalde 40 haneye yetecek güçte olduğu bildirildi. 

Pano İçin Değil Şalter İçin Konulmuş 

Şanlıurfa’daki bazı yerel basın organlarında ‘Köylü kendi çözümünü kendisi üretti’ başlığı ile yayınlanan haber üzerine Dicle Elektrik Dağıtım, hemen onarım ve bakım ekiplerini Suruç’un Aşağı Gömme köyüne gönderdi.

Ekipler, aşırı ısınma durumunda trafoyu koruyacak şalterin de bulunduğu panoya dayalı kalasları görünce, bağlantılarda bir sorun olduğunu düşündüler. Ancak kontroller sonunda bağlantıların sağlam olduğu belirlenince, kalaslarının gerçekte panoyu tutmak için değil, aşırı yük binen trafoya ait şalter bir daha hiç atmasın diye buraya dayandığı belirlendi.

Görevliler, trafonun koruma mekanizmasını devreden çıkaran ve aşırı ısınma durumunda yanmasına sebep olacak kalasları buradan çıkararak, kilidi kırılan panoya yeniden kilit taktılar. 

Önce Bilgilendirildi, Sonra Uyarıldılar 

Enerji şirketinin yetkilileri, müşterilerine kesintisiz elektrik vermek için çalıştıklarını, bu sebeple gelen arıza bildirimlerini anında değerlendirdiklerini bildirdiler. Aşağı Gömme köyünden Mart ayında gelen 5 ayrı arıza bildiriminde de ekiplerinin aynı gün müdahale ederek sorunu çözdüğünü kaydeden yetkililer, 6 haneli bu köyü besleyen trafonun 50 kVA gücünde olduğunu ve normal şartlarda 40 haneye rahatlıkla yeteceğini de belirttiler.

Yetkililer, bu tür müdahalelerin yarattığı tehlikeler konusunda köylülerin bilgilendirilip, uyarıldığını da kaydettiler.

 



10 Mart 2017 Cuma 16:20

http://www.urfa63haber.com/haber/vatandas-bu-destegi-ne-icin-koymus-5813.html