Başkan Ekinci Gençlerle Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, gençlik buluşmaları kapsamında bir araya geldiği gençlerle yaklaşan referandum sürecini konuştu.

Başkan Ekinci Gençlerle Bir Araya Geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bir araya geldiği gençlerle yaklaşan referandum öncesi istişarede bulundu. Gençlere verdiği önemle kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci sık sık gençlerle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunuyor. Başkan Ekinci ilk olarak Harran Üniversitesi Eyyübiye Kampüsünde ÜniAkUrfa gençliğiyle referandum sürecini konuştu.  Üniversite kampüsünde gençlerle bir araya gelen Başkan Ekinci gençlerin yoğum ilgisiyle karşılaştı. Yaklaşan referandum süreci öncesi, merkezi hükümetin gençlere verdiği önemi ve yatırımları anlatan Başkan Ekinci, gençlerden gelen sorulara da içtenlikle cevap verdi. Daha sonra DSİ Konferans salonunda Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından organize edilen Yeniden Büyük Türkiye ‘Gençlik Buluşmaları’ programında gençlerle bir araya gelen Başkan Ekinci, Yeni Anayasa’da seçilme yaşının 18’e indirilmesinin muhalefet tarafından eleştirilmesinin yanlış olduğu vurgusunu yaptı.

Konuşması gençler tarafından sık sık alkışlarla kesilen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, belediye olarak fiziki mekanlar oluşturarak gençliğe önem vermeyi sürdüreceklerini belirtti. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi;” Yerel yöneticiler olarak gençlere çok önem veriyoruz. Bakın 19.4 yaş ortalamasına sahip bir ilçenin belediye başkanıyız ve burada en çok hizmet götürmemiz gereken kesimin gençler olduğunuz biliyoruz diğer ilçelerimiz gibi diğer belediyelerimiz gibi.

Şu anda ilçemizde 17 spor salonu açmışız sporun, tarihin, kültürün araç olması kaydı ile gençlerimizi bu salonlarımıza alıyoruz antrenörler nezaretinde onlara değerler eğitimi, bu vatana aidiyet duygularını perçinleyecek eğitimler veriyoruz ve daha sonra bir sokak abisi veya bir mahalle abisi olarak oradan yerel anlamda liderler çıkartarak bizim arzuladığımız gibi bir gençliği oluşturma gibi bir hedefimiz var. Değerli gençler sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz bu sıkıntılı sürecin iyi bir şekilde sonlanması adına da tabiki çok çalışmamız gerekiyor. Ülke olarak bulunduğumuz coğrafya çok sıkıntılı bir coğrafya ama bu sıkıntılı coğrafyayı yine sıkıntılardan kurtaracak olan yine bizim birlik ve beraberliğimizdir.  Biz gençler eğer bir şekilde bir araya gelip dışarıdaki bu tehlikelerin farkına varırsak sıkıntıların bertaraf edilmesi konusunda işte bu tarz programların sayısını arttırırsak emin olun çok aydınlık yarınlar bizi bekler.”



10 Mart 2017 Cuma 15:42

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ekinci-genclerle-bir-araya-geldi--5811.html