Başkan Ekinci, Eyyübiye İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediye Meclisi Mart ayı toplantılarının birinci oturumuna başkanlık yaptı.

Başkan Ekinci, Eyyübiye İçin Gece Gündüz Çalışıyoruz

Başkan Ekinci, toplantıda Belediye Meclis Üyelerine belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Ekinci, yaklaşan referandum süreci ile belediyenin yaptığı çalışmalar ve hazırlanan projeleri anlattı. Çarpık kentleşmenin önüne geçilmesi için yapılan çalışmalar ve tapu sorunun çözümü için gelinen nokta hakkında Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Ekinci, “ Eyyübiye için gece gündüz çalışıyoruz.” Dedi.

Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi;” Biliyorsunuz 16 Nisan’da halk oylamasına gidiyoruz. Bu seçim değil halk oylamasıdır. Bir sistem değişikliğidir. İstikrar adına, istikbal adına, istiklal adına yeni anayasa değişikliği sonucunda ülke olarak hedeflediğimiz 2023, 2053,2071 hedeflerine iyi bir şekilde gideriz. Yine kentsel dönüşüm ve tapu sorunu ile ilgili gelinen son noktayı da sizlere aktarmak isterim.

Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız  ilimizi  ziyaret  etiğinde ilçemizde de bir şehit ailemizi ziyaret etti. Burada çarpık kentleşmeyle ilgili de ilgili yerlere talimatlarını verdi. Bununla ilgili biz de durumu ifade etme fırsatı bulduk. TOKİ Başkanımız ve Bakanımızla beraber durumu arz ettik. Bunun sonucunda TOKİ ile ilgili gereken talimatlar yapıldı. Bir mahallemizde bununla ilgili bir çalışma başladı. Yasal anlamdaki birkaç husus aşıldıktan sonra burada çalışma yapılacak. Bir diğer husus 12’ler mahallesinde bizim yürüttüğümüz projede protokoller imzalandı şu anda vatandaşla bire bir görüşme durumuna geldik. Diğer husus Tapu sorunu biz bu konuyla ilgili hazırlamadığımız raporu TBMM’de vekillerimize ve Sayın Bakanımıza ilettik. Bununla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bu konuda bu çalışmayla ilgili neler yapabiliriz diye Çevre Şehircilik Bakanımızla bir araya geldik. Bakanımıza durumu arz ettik. Daha sonra ilgili Genel Müdür talimatlandırıldı. Bu konuyla ilgili görüşmelerimiz de inşallah kısa süre içinde şekillenecektir. “



7 Mart 2017 Sal� 12:40

http://www.urfa63haber.com/haber/baskan-ekinci-eyyubiye-icin-gece-gunduz-calisiyoruz--5749.html