ASKON Yeni Paket Can Suyu Olacak

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, Başbakan Binali Yıldırımın paylaştığı Ekonomi Koordinasyon Kurulunda alınan kararları değerlendirdi.

ASKON Yeni Paket Can Suyu Olacak

Şahin, Son ekonomik paketin İş dünyasının özelliklede küçük esnafın içinde bulunduğu nakit sıkışıklığını büyük ölçüde rahatlatacağını ve son kararların iş dünyasını umutlandırdığını söyledi.

İmalattan Sanayiye yatırım teşvik kapsamındaki projelere verilecek olan desteklerle büyük bir ekonomik rahatlama olacağını dile getiren Şahin hükümetimiz yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen halkın kazanımlarını öncelikli hale getirmiş olup, uygulamada hızlı hareket edilmeli" dedi.

Hükümetin Kredi Garanti Fonu'nun kefaletiyle 250 milyar liraya kadar bir kredi hacmi oluşturduğunu hatırlatan Şahin  bu büyük bir rakam esnafın sanayicinin işadamını ülke ekonomisini ayağa kaldıracak büyüklüktedir dedi.

Önümüzdeki yılın iş ve istihdamını artırmaya, özel sektör firmalarımızın maliyetlerini düşürmeye yönelik alınan tedbirlerin ülkede işsizlik oranında büyük bir rahatlama sağlayacağına da değinen Şahin , "Özel sektörde 500 bin insanımızın  İŞKUR'un aktif iş gücü programından yararlandırılması hem işsizliğe hem de işletmeye büyük kazanımlar sağlayacaktır. İşletmelere ilk 12 ay için geri ödemesiz olmak üzere 3 yıl vadeli 50 bin lira kredi sağlanması ve 2017 Ocak, Şubat ve Mart ayı SGK prim ödemelerinin 2017 Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ötelenmesi de ayrı bir katkı olacak" şeklinde konuştu.



13 Aral�k 2016 Sal� 22:19

http://www.urfa63haber.com/haber/askon-yeni-paket-can-suyu-olacak-4898.html