Dicle Elektrik Denetimlerini Artırdı

Dicle Elektrik Dağıtım İl Müdürlüğü, Şanlıurfa’da müşterilerine kesintisiz enerji vermek adına kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele çalışmalarını artırdı.

Dicle Elektrik Denetimlerini Artırdı

Bunun için oluşturulan mobil ekipler, merkez Haliliye ilçesinde gün boyu denetim yaptı. İl Müdürü Osman Hondu, denetimlerin artırılarak devam edeceğini açıklarken, kayıt dışı ile mücadele konusunda vatandaşlardan destek istedi. 

200 ELEKTRİK SAYACI KONTROL EDİLDİ

Müşterilerine kış mevsiminde de kesintisiz enerji verebilmenin gayreti içerisinde olan Dicle Elektrik Dağıtım, bunu sağlayabilmek için öncelikle israfa varan düzeyde tüketime yol açan kayıt dışı elektrik kullanımının önüne geçmek için denetimleri artırdı. Şanlıurfa İl Müdürlüğü tarafından oluşturulan mobil ekipler, merkez Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar mahallesinde çalışma yaptı. Aşırı yüklenmeden dolayı zaman zaman arızaya bağlı kesintilerin yaşandığı mahallede gün boyu çalışan ekipler, 200 müşterinin elektrik sayacını kontrol etti.

Denetim sırasında arızalı olduğu belirlenen 35 sayaç yenisi ile değiştirildi, 20 müşterinin ise kayıt dışı elektrik kullandığı belirlendi. Bunlara ait ev veya işyerinin sayaçları tutanak ile mühürlenirken, sahipleri hakkında gerekli işlemlere başlandı.

 

DENETİMLER DÜZENLİ DEVAM EDECEK

Gerek kaçak kullanımın önüne geçme, gerekse kış öncesi vatandaşlara kesintisiz elektrik verebilmek adına oluşturdukları mobil ekipler ile şehri baştan sona taramaya başladıklarını belirten Dicle Elektrik Dağıtım Şanlıurfa İl Müdürü Osman Hondu,  “Öncelikle yasal yollarla elektrik kullanan ve faturalarını düzenli ödeyen müşterilerimize karşı duyduğumuz sorumluluk ve ülke ekonomisine verilen zararı önlemek amacıyla bu denetimlerimizi sürdüreceğiz. Denetimlerimiz düzenli biçimde ve artarak devam edecek. Hedefimiz il genelinde kayıt dışı elektrik kullanımını engellerken, buna paralel olarak da yatırımlarımızı artırmaktır. Bu sayede müşterilerimize daha kaliteli ve kesintisiz enerji sunacağımıza inanıyoruz.’’ dedi.

İl Müdürü Hondu, vatandaşların kesintisiz enerji kullanma haklarını korumak adına kayıt dışı kullanım ihbarlarını 444 80 86 numaralı çağrı merkezi ya da www.dedas.com.tr sitesine yapabileceklerini, bu ihbarların mutlaka değerlendirileceğini de hatırlattı.

 



15 Kas�m 2016 Sal� 10:59

http://www.urfa63haber.com/haber/dicle-elektrik-denetimlerini-artirdi-4644.html