Suruç Büyükşehir İle Güzelleşiyor

Şanlıurfa kent merkezi ve tüm ilçelerde çalışma atağı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'nın gelişiminde büyük bir rol sergiliyor.

Suruç Büyükşehir İle Güzelleşiyor

Bu kapsamda Suruç ilçesinin yıllardır beklediği çalışmaları bir bir veren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin sosyo-ekonomik yapısını bir adım öteye taşıdı. 

Suruç'ta alt yapı çalışmalar başlatarak ilçenin 100 yıllık alt yapı sorununa çözüm bulan Büyükşehir Belediyesi ilçenin alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra ilçeye prestij caddesi kazandırdı. 

İlçe genelinde 13 Bin 770 metre kanalizasyon hattı çeken Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 2 bin 500 metre yağmur suyu ve 9 bin metre içme suyu hattı çekti. 

İlçenin alt yapısından üst yapısına bir çok noktasında çözüm odaklı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İlçenin modern bir kimliğe bürünmesini sağlamak amacıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yürüterek ilçeye Prestij Caddesi kazandırdı.

 

 Suruçluların yaşam kalitesini yükseltecek olan Semt sahası, kent parkı ve bir çok yenilikçi çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, ilçe genelinde yapımını sürdürdüğü Semt pazarı çalışmalarında sona gelindi.

 

İlçede eskiyen ve kullanılamayan yollarında revizyona giderek iyileştirme çalışmalarını sürdüren ekipler, Bu kapsamda 58 bin metrekare sıcak asfalt serimi, 68 bin metrekare kilitli parke çalışmalarını tamamladı. 

Ayrıca Suruç kırsal mahallerinde yeni yol yapım çalışmalarını sürdüren ekipler, 122 km sathi kaplama ve 119 km stabilize yolu tamamladı. 

Yıllardır yollarının bozuk olduğunu belirten bölge sakinleri, "Allah Büyükşehir Belediyesinden razı olsun, önceden yollarımız bozuktu şimdi ise yollarımız yapılıyor" şeklinde konuştular.

 

Ayrıca Suruç'u yeşillendirmek için bir çok yenilikçi çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, temelini attığı 10 bin metrekarelik Suruç Parkı'nın çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde 13 bin adet çiçek 5 bin adet ağaç dikti. Ayrıca ilçede bulunan mezarlıkta revizyon başlatan Büyükşehir ekipleri, çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

 



14 Kas�m 2016 Pazartesi 17:02

http://www.urfa63haber.com/haber/suruc-buyuksehir-ile-guzellesiyor-4639.html