Şanlıurfa’ya 1 Milyon Çiçek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir tarafını çiçeklerle donatıyor. Merkez ilçelerde yer alan park, bahçe, bulvar ve caddelerde ekimi gerçekleştirilen kışlık çiçekler, alanlara daha da estetik bir görüntü sağlıyor.

Şanlıurfa’ya 1 Milyon Çiçek

Şanlıurfa’da yaz aylarında dikilen çiçekler, havaların soğumasıyla, yerini kışlık çiçeklere bırakıyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, kentin bulvar, cadde, sokak, rekreasyon alanları ve parklarını, soğuk hava şartlarına dayanıklı rengarenk çiçeklerle donatıyor. Yılın dört mevsiminde renk renk olan alanlar, kış aylarında da görsel zenginliğini kaybetmeden korunacak.

Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye ilçelerinde yer alan rekreasyon alanları, meydan, bulvar ve caddelere yerleştirilen kış şartlarına dayanıklı hercai, menekşe, çuha ve lale çiçekleri ekiplerin itinalı çalışmasıyla dikildi. Çalışmalar çerçevesinde toplamda 1 milyon adet çiçeğin dikilmesi hedefleniyor.

Tarihi ve turistik ören yerlerinin başında gelen Balıklıgöl, Haşimiye Kavşağı, Büyükşehir Belediyesi Önü, GAP Bulvarı üzerinde yapılan alanlar dev çiçek demetleri kışlık çiçeklerle donatılarak alanlara görsel estetik kazandırıldı.



6 Kas�m 2016 Pazar 11:50

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfaya-1-milyon-cicek-4557.html