Mehteran-I Haliliye Çalışmalarını Sürdürüyor

Haliliye Belediyesi bünyesinde kurulan ve gönüllü 33 kişiden oluşan “Mehteran-ı Haliliye” çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürerek, sahne alacağı güne hazırlanıyor.

Mehteran-I Haliliye Çalışmalarını Sürdürüyor

Başkan Fevzi Demirkol’un talimatlarıyla; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurulan ve yapılan duyuru ile 87 kişinin başvuru yaptığı Mehteran-ı Haliliye için yapılan eleme çalışmaları sonunda 3 katlı toplam 33 kişilik bir ekip kuruldu. Çorbacıbaşı, zırh, yeşil sancak, ak sancak, kırmızı sancak, tuğ, hücum tuğ, mehterbaşı, çevgani başı, çevgani, zurnazen başı, zurnazen, nakkarezen başı, nakkarezen, zilzen başı, zilzen, davulzen başı, davulzen ve köszenbaşı olmak üzere kurulan ekip, kentin ilk olma özelliğini taşıyan mehter takımı, çalışmalarına Osman Devecioğlu yönetiminde başladı.

 

Gönüllülük esasıyla bir araya gelerek Mehteran-ı Haliliye’yi oluşturan ekip, sıkı ve yoğun bir çalışma temposuyla sahne alacakları gün için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Osmanlı geleneği olan mehter takımı, aynı zamanda milli birlik ve beraberlik duygularını da ifade ediyor.



26 Ekim 2016 �ar�amba 10:29

http://www.urfa63haber.com/haber/mehteran-i-haliliye-calismalarini-surduruyor-4464.html