Zabita Müdürlüğünde Durmak Yok

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ilçe genelinde esnaf ve tüketicinin diyaloğunun sağlıklı yürüyebilmesi, alışverişlerin memnuniyetle yapılabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Zabita Müdürlüğünde Durmak Yok

Nitelikli hizmet ve ürünler için denetimlerini her alanda gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğü yaptığı son kontrollerde unlu mamül üreticileri, kasaplar, bakkalları denetledi. 

TEZGAH VE RAF ÖNCESİ ÇOK ÖNEMLİ 

Üretici, satıcı ve tüketicinin bir araya geldiği ortak pazarda sağlıklı alışveriş yapmak sadece maddi yeterlilikle mümkün olmuyor. Bunun yanında vatandaşın ulaşamadığı veya çoğu zaman farkında olmadığı üretim alanı, yani tezgâh ve raf öncesi süreç de doğru alışveriş için çok önemli. Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşın güvenilir alışveriş yapması, ödediği meblağın karşılığını alabilmesi, sağlıklı tüketimde bulunabilmesi adına vatandaşa ulaşan her alanda faaliyet gösteren üretici ve satıcıları kontrol ediyor, denetliyor, gerektiğinde bu iş yerlerine gereken uyarı ve ikazları yaparak, bu uyarıların seyrine göre kapatmaya varan kararlar verebiliyor. 

DENETİMLER HER KONUDA YAPILIYOR 

Zabıta Müdürlüğü son olarak gıda üretimi yapan iş yerlerinde denetimlerde bulundu. Ekmek yoğrulan hamur tekneleri, kullanılan ek maddelerin denetimleri, raflarda ki ürünlerin son kullanma tarihleri, sofralarımıza ulaşan ekmeğin gramajı, etlerin saklanma koşulları gibi birçok konuyla yapılan denetimlerde doğru çalışan esnafa teşekkür edildi, yanlışları olanlar ise halk sağlığı nedeniyle uyarılarak, düzeltmeler için gereken şartları belirtildi.

 

Denetimler boyunca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim Biriminin de eşlik ettiği kontroller ilçe genelinde, tüm esnafa yayılarak devam ediyor.

 



22 Ekim 2016 Cumartesi 13:58

http://www.urfa63haber.com/haber/zabita-mudurlugunde-durmak-yok-4416.html