Haliliye Belediyesi Aşure İkramında Bulundu

Haliliye Belediyesi, Hicri Muharrem Ayı’nın 10’uncu günü olarak bilinen Aşure Günü’nde, 3 bin 500 vatandaşa aşure ikram ederek, gelenekleri bir kez daha yaşattı.

Haliliye Belediyesi Aşure İkramında Bulundu

Haliliye Belediyesi, dün Rabia Meydanında ve Harran Üniversitesi’nde Muharrem Ayı nedeniyle aşure ikramında bulundu. Haliliye Müftüsü İbrahim Halil Okulu’nun yaptığı duaya eşlik eden binlerce kişi, hep beraber dualara amin diyerek, aşure ikramı için sıraya girdi. 3 bin 500 kişiye yapılan aşure ikramı kısa sürede tamamlandı. Aşure dağıtımına Haliliye Belediye Başkan yardımcıları Osman Uludağ, Haci Kanduza, İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Cemil Çadak ile Bahattin Yıldız, Belediye Meclis Üyeleri Erdal Deniz, Emin Coşkun ve Belediye çalışanları katıldı.

 

Okunan duaların ardından konuşan Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Başkan Fevzi Demirkol’un il dışında ki toplantı nedeniyle programa katılamadığını söyledi. Başkan Yardımcısı Osman Uludağ konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Biz Muharrem Ayının yani Hicri Takvimin ilk ayının 10. gününde geçen yıllarda yapmış olduğumuz gibi aşure ikramı programını burada gerçekleştiriyoruz.  Ben katıldığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Aşure biz Müslümanlar için önemli bir gün. Daha doğrusu Muharrem Ayı tıpkı Ramazan Ayı gibi önemli bir ay.  Bu ayda kan dökülmemesi gerekir, savaşların olmaması gerekir varsa da durdurulması gerekir. Ancak maalesef öyle bir yüzyılda yaşıyoruz ki kan gövdeyi götürüyor. İslam alemi olarak birlik beraberliğimizin dirliğimizin sağlanması için bizim dua etmemiz lazım. Suriye’de sınırımızda yaşanan olaylar gözlerimizin önünde. Ülkemizde terör örgütlerinin yaptıkları gözler önünde.  Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Yine iki ilçe başkanımız da kalleşçe bir saldırı sonucu hayatını kaybetti onlara da Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu programlar birliğimize beraberliğimize vesile olur. Kardeşçe bu ülkede hep beraber yaşayabiliriz.” 

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde ise Üniversite öğrencilerine aşure dağıtıldı. Aşure ikramının yanı sıra programda İlahi grubu küçük bir ilahi konseri verdi.

 



13 Ekim 2016 Per�embe 13:34

http://www.urfa63haber.com/haber/haliliye-belediyesi-asure-ikraminda-bulundu-4303.html