Haliliye Belediyesi, Göbeklitepe Maratonunu Düzenliyor

Şanlıurfa 5. Göbeklitepe Yarı Maratonu ve 10 Kilometre Koşusu bu yıl Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde yapılacak.

Haliliye Belediyesi, Göbeklitepe Maratonunu Düzenliyor

Haliliye Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Şanlıurfa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Göbeklitepe Yarı Maraton Koşusu" 16 Ekim Pazar günü düzenleniyor.  Rabia Meydanı’ndan saat 10.30'da başlaması planlanan koşu tek parkurda 21 kilometre ve 10 kilometrelik hedefler sağlanacak. Rabia Meydanı'ndan başlayan parkur kentin önemli ana arterlerinde devam ederek yine meydanda final kurdelesinde son bulacak. 

Yurt içi ve yurt dışından farklı yaş grupları ile engelli sporcuların katılacağı yarışmada toplamda ise bine yakın sporcunun katılım sağlaması bekleniyor. Maraton Koşusu dolayısıyla Şanlıurfa yüzlerce sporcuyu da kentte ağırlayacak. Yarı maraton koşusunda dereceye giren 10 kişiye 23 bin lira, 10 kilometre koşusunda 10 kişiye 12 bin lira toplamda ise 60 bin lira para ödülünün dağıtılacak. Para ödülünün yanı sıra kürsüye çıkacak 97 koşucuya kupa ve madalya dağıtılacak. 

ŞANLIURFA’NIN TANITIMINA KATKI SUNACAK

Haliliye Belediyesi, ev sahipliğinde düzenlenecek olan programla;  “Tarihin Start Noktası” sloganın yanı sıra yurt içi ve yurt dışından gelecek yüzlerce sporcunun katılımı ile kentin tanıtımına da katkı sunmayı hedefliyor. 

Ayrıca Göbeklitepe Yarı Maraton Koşusu profesyonel sporcular için 13 Kasım’da koşulacak olan Avrasya Maratonu öncesi de önemli bir hazırlık olacak.  Profesyonel sporcuların yanı sıra amatör sporcular da bu koşu ile eğlenme ve tecrübe kazanma imkanı bulacak. 

Detaylı bilgi almak isteyenler ise ‘www.sanliurfayarimaraton.com’ adresini ziyaret edebilir.

 



13 Ekim 2016 Per�embe 13:00

http://www.urfa63haber.com/haber/haliliye-belediyesi-gobeklitepe-maratonunu-duzenliyor-4301.html