Siverek’te Zabıta Denetimleri Sıklaştırdı

Siverek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden oluşan ekipler, ilçede faaliyet gösteren lokantalarda denetim yaptı.

Siverek’te Zabıta Denetimleri Sıklaştırdı

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, geçtiğimiz günlerde fırın, market ve kantinlere yönelik denetimlerin ardından şimdi de lokantalarda denetim yaptı.

Siverek Belediyesi ekipleri tarafından yapılan denetimlerde;  mutfak ve imalathaneler denetlenerek sağlık açısından hijyen kurallarına uygun olup olmadığı kontrol edildi. Ürünlerin saklanma koşulları, kuru gıdaların istiflenirken ürünlerin havalanması için altlarında palet olup olmadığı, tarife listeleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları kontrol edildi.

Zabıta Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; "Zabıta ekiplerimiz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünde görevli gıda mühendisleri, ilçemizde faaliyet gösteren restoran, lokanta, fırın ve kasaplarda halkımızın sağlığını ön planda tutularak denetlenmiştir. Denetimler sonucu eksiği belirlenen esnaflara gerekli uyarılarak yapılarak, eksikliklerin tamamlanması için süre tanınmıştır. Verilen süreye müteakip yapılacak denetimlerde eksiklikleri giderilmemiş esnaf hakkında gerekli yasal işlemin yapılacağı tebliğ edilmiştir. Siverek Belediyesi olarak halkımızın sağlığı bizim için ön plandadır. Halk sağlığının korunması ve gıda güvenliği konusunda denetimlerimizi arttırılarak sürdürülecektir” ifadelerine yer verildi.



10 Ekim 2016 Pazartesi 14:12

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-zabita-denetimleri-siklastirdi-4252.html