Siverek'te Altyapı Yüzde 85 Oranında Tamamlandı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'te devam eden çalışmaları inceledi.

Siverek'te Altyapı Yüzde 85 Oranında Tamamlandı

Siverek tarihi çarşısında esnafla da bir araya gelen Başkan Çiftçi, "Siverek altyapısının yüzde 85'lik kısmını tamamladık" dedi.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek'e giderek burada devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Temasları öncesi Siverek tarihi çarşısında gezerek esnafın önerilerini not alan Başkan Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan tarihi çarşı sundurmasının esnafı rahatlattığı yönündeki eleştirileri dinledi.

Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunmasının ardından ilçe merkezinde devam eden alt ve üstyapı çalışmalarını inceleyen Başkan Çiftçi, burada yaptığı açıklamasında altyapıda büyük mesafe kat ettiklerini ve Siverek'in sorunlarına kesin çözümler ürettiklerini söyledi.

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın da eşlik ettiği incelemelerde Başkan Çiftçi, "Siverek'te sadece alt ve üstyapı anlamında değil sosyal hayatın her yönüyle çalışmalarımızı ve planlamalarımızı yapıyoruz" dedi.

Başkan Çiftçi, "Siverek Belediye Başkanımız ve Meclis Üyesi arkadaşlarımız ile birlikte çalışmalarımızı yerinde gördük. Siverek'te altyapı yüzde 85 oranında bitti. Ardından üstyapı çalışmalarına geçildi. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Siverek Belediyemiz sıcak asfalt çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Artık son noktaya doğru geldik. Siverek çok sıkıntı çekti bu yaz, biliyoruz. Ama takdir ederler ki çok güzel yollar ortaya çıktı. Çok güzel bulvarlar Siverek'e kazandırılıyor.

Altyapıda yenilendikten sonra ana kolektör başladı, arıtma tesisinin de ihalesi yapılıyor ve haliyle Siverek'te artık su sorunu, altyapı sorunu, yağmur drenaj ve kanalizasyon sorunu tarihe gömülecek. Artık üstyapıda çalışmalara başladık. Kaldırımlarımız yenilecek ve 2 adet semt sahası ve 2 adet semt pazarı çalışmamız var. Onların da ihalesi yapıldı. Büyük parkımızın da projesi bitmek üzere. Sivereklilere hizmet veriyoruz ve tüm Siverek halkının geleceğinin aha iyi zeminlerde yaşayabilmesi için şehircilik bakımından planlamalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

 



5 Ekim 2016 �ar�amba 15:14

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-altyapi-yuzde-85-oraninda-tamamlandi-4186.html