Ceylanpınar'da Okul Kantinleri Denetlendi

Ceylanpınar İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri ile Ceylanpınar Belediyesi Zabıta Ekipleri okul kantinlerinde temizlik, hijyen ve gıda denetimi yaptı.

Ceylanpınar'da Okul Kantinleri Denetlendi

2016-2017 Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okullardaki denetimlerini sıkılaştıran ekipler ilçe genelindeki ilk, orta ve lise ile okul pansiyonlarında denetimlere başladı. 

Öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesi ve lavaboların temizliği gibi konularda okul ve kantin görevlilerini uyaran ekipler, kantinlerde gazlı içecek, kızartma ve cips satışı yapanlara hakkında idari işlem yaptı. Lavabolarında uygun koşullar bulunmayan okullar da eksiklerinin giderilmesi için uyarıldı.

 

Denetimler hakkında basına bilgi veren Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber okul lavaboları ve kantinlerinde denetimler yaptıklarını belirtti. Öğrenci sağlığını önemsediklerini ifade eden Daşkıran, denetimlerinin yıl içerisinde düzenli peryotlarla devam edeceğini söyledi. Daşkıran, "Belediye Başkanımız Menderes Atilla'nın vermiş olduğu talimat üzerine Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz merkez ve ilçe kırsalında bulunan tüm okullarımızda gıda ve hijyen denetimine çıkmış bulunmaktayız. Çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların sağlıklı koşullarda eğitim alabilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız ve ilgili birimleri uyaracağız." diye konuştu.



4 Ekim 2016 Sal� 17:00

http://www.urfa63haber.com/haber/ceylanpinarda-okul-kantinleri-denetlendi-4171.html