Haliliye Belediyesi’nden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Haliliye Belediyesi, eğitim- öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlıklı besinler tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantinlerine yönelik sıkı denetim yapıyor.

Haliliye Belediyesi’nden Okul Kantinlerine Sıkı Denetim

Haliliye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2016- 2017 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin sağlık gıdalar tüketmesini sağlamak amacıyla okul kantinlerine yönelik çalışmalar başlattı. Zabıta ekipleri; ilçe genelindeki ilk ve ortaokullar ile liselerin kantinlerine giderek, satışa sunulan gıda malzemeleri ile içeceklerin kontrolleri ile hijyen denetimi yapıyor. Gıda ürünleri ve içeceklerin son tüketim tarihlerini kontrol eden zabıta ekipleri, kantin işletmecilerine de bazı uyarılar ile bilgilendirmelerde bulundu. Okul yöneticileri ile kantin işletmecilerine yapmaları gereken hususları anlatan zabıta ekipleri, amaçlarının öğrencilerin sağlıklı ürünler satın almaları olduğunu ifade etti.

 

Denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunan kantin işletmecileri ve okul yöneticileri, denetimlerin gerekli olduğunu bu nedenle görevini en iyi şekilde yerine getiren Haliliye Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.



22 Eyl�l 2016 Per�embe 14:05

http://www.urfa63haber.com/haber/haliliye-belediyesinden-okul-kantinlerine-siki-denetim-4054.html