Demirkol, Kurban Bayramı Öncesi Ekipleri Denetledi

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı öncesinde bayramla ilgili alınan hazırlıkları yerinde inceledi. Kurban satış ve kesim alanlarında her türlü tedbirin alındığını ifade eden Başkan Demirkol, bayram boyunca 400 işçinin sahada çalışacağını kaydetti.

Demirkol, Kurban Bayramı Öncesi Ekipleri Denetledi

Başkan Fevzi Demirkol, Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirler ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi vermek ve ekipleri denetlemek üzere Ulubatlı Mahallesi’ndeki kurban kesim alanında incelemelerde bulundu. Birim müdürlerinin de eşlik ettiği ziyarette Başkan Demirkol’a, Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Dişli yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Denetimde işçilerle görüşerek, yapacakları çalışmalar konusunda kendilerine güvendiğini de ifade Başkan Demirkol, vatandaşlara en güzel hizmetin verilmesi talimatlarını da verdi. 

Kurban kesim ve satış noktalarının oluşturulan bir komisyonca belirlendiğinin altını çizen Başkan Demirkol, açıklamasında şunları söyledi:

“Kurban Bayramı dolayısıyla Temizlik İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü’müzün bayram boyunca alacağı tedbirleri yerinde inceledik. İlgili müdürlüklerimiz, çalışmalarını tamamladılar. Kurban Bayramı dolayısıyla hayvan kesim ve satış alanları İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli kuruluşların katılımıyla oluşturulan komisyonca belirlendi. Haliliye Belediyesi olarak insanlarımızın dini vecibelerini yerine getirirken huzurlu olmaları, sağlıklı şartlarda yerine getirebilmeleri, çevreye herhangi bir rahatsızlık vermemeleri açısından gerekli tedbirleri aldık.”

 

“KURBAN KESİM YERLERİNDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI”

Kurban kesim noktalarında vatandaşların birbirlerine rahatsızlık vermemeleri için her türlü ihtiyaçların temin edildiğini de ifade eden Başkan Demirkol, kurban satış ve kesim noktalarındaki sinek oluşumuna da sinek bandı uygulamasıyla çözüm bulacaklarını kaydetti. Başkan Demirkol, konuşmasına şöyle devam etti:

“Temizlik İşleri Müdürlüğü’müz hayvan satış alanlarında çevreye haşere yönünden bir rahatsızlık verilmemesi yönünden sinek bandı şeklinde hayvan satış alanlarını sinek bandıyla döşediler. Kesim alanlarında su tankerleri ve her kesim alanında temizlik görevlilerimiz olacak. Bu temizlik görevlilerimiz yine aynı şekilde vatandaşlarımızın kurbanını sağlıklı şekilde kesmesi için, insanların bir birine rahatsızlık vermemeleri için kesimle ilgili kancalar ve su, temizlik gibi her türlü malzemeler tedarik edilmiştir.”

 

“400 İŞÇİ SAHADA OLACAK”

Haliliye Belediyesi olarak bayram boyunca 400 işçinin izin kullanmadan Haliliye halkına en iyi hizmeti verebilmek için sahada olacağını anlatan Başkan Demirkol, “Sağlıklı şartlarda yaşamamız için bayram namazı sonrasında tüm camilerimizin önünde poşet dağıtılacaktır. Bayram boyunca 400 personelimiz izin kullanmadan halkımızın hizmeti için mesaide olacaktır. İlaçlama ekibimiz, 15 ilaçlama aracıyla kesim bittikten sonra ilaçlamayı yapacak. İnsan sağlığını korumak adına gerekli tedbirleri alacaktır” dedi. 

Başkan Demirkol, son olarak gelişi güzel yerlerde kesim ve satış yapanlara da gerekli işlemlerinin yapılacağını belirterek, “Hayvana kötü muamelenin yapılmaması, gelişi güzel yerlerde kesim ve satış yapılmaması için zabıta tarafından bunların engelleneceğini bildirmek istiyorum” diye konuştu.

 

 



9 Eyl�l 2016 Cuma 15:49

http://www.urfa63haber.com/haber/demirkol-kurban-bayrami-oncesi-ekipleri-denetledi-3902.html