Karaköprü Kurban Bayramına Hazır

Karaköprü Belediyesi, vatandaşların sağlıklı koşullarda kurban kesimi için kurban kesim yerlerini hazırladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü tüm kesim yerlerinde dezenfekte çalışması yaparken, boğa timi de olası kurban firarlarını önlemek için 24 saat nöbet tutacak.

Karaköprü Kurban Bayramına Hazır

Karaköprürü Belediyesi, halkın temiz ve sağlıklı ortamda kurban kesmelerini sağlamak için kurban kesim ve satış yerlerinde gerekli çalışmalar tamamladı. Belediyeye bağlı Temizlik İşleri ekipleri, kesim yerlerinde oluşması muhtemel çevre kirliliğini önlenmek ve daha steril bir ortamda kurban kesimi yapılmasını sağlamak için kesim yerlerinde yıkama ve dezenfekte çalışması yaptı.

Ekipler, ilçe genelindeki tüm kurban kesim yerlerinin temizliğini bayram öncesi bitirmek için çalışmalarını sürdürürken, vatandaşların kurbanlık et ve sakatatları muhafaza etmesi için bayram namazı sonrası camilerde ve kurban kesim alanlarında 15 bin adet kurban poşeti dağıtımı yapılacak. 

KAÇAN KURBANLAR İÇİN "BOĞA TİMİ" KURULDU

Kurban Bayramı süresince Karaköprü Belediyesi kaçan kurbanlık yakalamak için kendi bünyesinde 'boğa timi' kurdu. 24 saat hizmet verecek olan tim olası kurban firarlarını önlemek için nöbet tutacak. Vatandaşlar olası kurban firarlarını 444 9 657 numaralı telefona bildirebilecek.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, kurban bayramı öncesi belediye olarak tüm önlemleri aldıklarına dikkat çekerek, "Karaköprülü vatandaşlarımızın huzurlu, mutlu bir bayram geçirmesi için belediye olarak bayram süresince ekiplerimiz 7/24 çalışacak. Tüm vatandaşlarımızın huzurlu, güzel bir bayram geçirmesini diliyorum" dedi.

 

 KARAKÖPRÜ'DE KURBAN KESİM YERLERİ BELİRLENDİ

Karaköprü Belediyesi vatandaşların kurban kesimlerini gerçekleştirmeleri için kurban kesim yerlerini belirledi. Kurban kesimi için 13 alan belirlenirken, bu alanların dışında kurban kesiminin yasak olduğu belirtildi. Karaköprü'deki kurban kesim yerleri:

 

1-Çevik Kuvvet Bölgesi (Pazartesi pazarı yeri)

2- Merkez Mah. kaparlı Pazartesi pazar yeri (hamamın üstü)

3- Doğukent Mah. kapalı Perşembe pazar yeri

4- Şenevler Mah. kapalı Cuma 1 ve 2 pazar yerleri              

5- Akpiyar Mah. kapalı Cumartesi pazar yeri

6- Çankaya Mah. 35 mt. yol üzeri kapalı küçük Cuma pazar yeri

7- Akpiyar Mah. Narlı İlkokulu arkası boş arazi

8- Merkez Mah. Eski araplar fırını karşısında boş arazi

9- Çırağan sitesi yanı boş arazi

10- Narlıkuyu Mah. Badıllılar köyü

11- Maşuk Toki bölgesi semt pazarı yeri

12- Narlıkuyu Mah. yeni semt pazar yeri

13-Atakent Mah. Mehmet Güneş Sosyal Bilimler Lisesi arkası semt pazarı



9 Eyl�l 2016 Cuma 09:46

http://www.urfa63haber.com/haber/karakopru-kurban-bayramina-hazir-3893.html