Vali Tuna: Küçük Yardımlar Büyük Etkiler Yaratabilir

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

Vali Tuna: Küçük Yardımlar Büyük Etkiler Yaratabilir

Vali Tuna, valilik binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirilen görüşmede, platform başkanı Osman Gerem ve diğer yardım kuruluşu temsilcilerinden, yaptıkları çalışmalar hakkında tek tek bilgi aldı.  İnsani yardımlar kadar, eğitim ve sosyal faaliyetlerin de önemli olduğunu belirten Tuna; “Platform, dernek ve diğer vakıfların da çalışmalarını takip edip, bunlara destek olacağız. Yeme, içme, barınma bunlar asli ihtiyaçlar. Bunları koordineli bir şekilde yapacağız. Küçük yardımlar, büyük etkiler yaratabilir. Sosyal faaliyetler ve eğitimler de çok önemlidir. Çünkü insanların monoton hayatını renklendiriyorsunuz. Bir diğer konu, Suriyeli kardeşlerimizin dil eğitimi. Suriyeli mültecilere yönelik yapılacak dil eğitimlerini daha cazip hale getirmek, bu işin en önemli ayağı. İleride kendi ülkelerine döndüklerinde, dilimizi konuşacaklar. Burada kalanlarla da daha iyi iletişim kurulabilecek” dedi.

Şanlıurfalı çocuklara ve gençlere yönelik olarak hafta sonu turları düzenleyeceklerini kaydeden Tuna: “Çocuklarımıza kentimizin güzel yerlerini gezdirmek, çevre illerimize günübirlik turlar düzenlemek gerekli. Bunun için yerel yönetimlerimizden gerekli katkılar alınır. Ayrıca, Çanakkale ve İstanbul’a, tarihi ve kültürel geziler düzenleyeceğiz. Uçakla yapılacak bu turlara, Suriyeli çocuklarımızdan da bir miktar dahil edebiliriz. Bunu binlerce, on binlerce rakamlara çıkarabilirsek, bunların hepsi bizim birlik, beraberlik ve kardeşliğimize birer yatırımdır” diye konuştu.

Platform üyeleri adına, Başkan Osman Gerem, böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya kabullerinden dolayı teşekkür etti.



6 Eyl�l 2016 Sal� 14:31

http://www.urfa63haber.com/haber/vali-tuna-kucuk-yardimlar-buyuk-etkiler-yaratabilir-3855.html