ASKON,Hükümet Üstüne Düşeni Yapıyor

Başbakan Binali Yıldırım’ın Diyarbakır’da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Yatırım-Destek Hamlesi kararları, iş adamlarından heyecan yarattı.

ASKON,Hükümet Üstüne Düşeni Yapıyor

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube başkanı Orhan Şahin, Başbakanımızın açıkladığı paket içerisinde bulunan anahtar teslim fabrikalar ve çağrı merkezleri ile bölgenin şahlanacağını belirterek, bölgenin en büyük sorunları arasında bulunan işsizliğin, yapılacak olan fabrikalarla büyük oranda önüne geçeceğini dile getirdi.

Yıllardır Terörle anılan bölgenin nedenleri arasında bulunan işsizliğin önüne geçilecek yatırımların gelmesi yönünde hükümetin bölgeye uyguladığı teşvik paketlerinin yanı sıra devlet tarafından yapılacak olan fabrikalarında eklenmesi bölgeyi canlandıracağını kaydeden Şahin, açıklanan paketi şöyle değerlendirdi.

Şahin “ Doğu ve Güneydoğuya yönelik önümüzdeki 10 yıla kadar devam edecek olan kalkınma ve Yatırım hamlesi başlatıldı. Anahtar teslim fabrika ile yatırımcı için büyük avantaj sağlayacak, ayrıca bu fabrikalardan üretilecek ürünlerin devlet alım garantisinde olması büyük bir avantaj, gençler için spor faaliyetlerini yürütecekleri spor tesislerinin sayısının artırılması ve TOKİ tarafından yapılacak konutların vatandaşlarla buluşması bölgenin ruhunu da görüntüsünü de değiştirecektir. Ancak TOKİ tarafından yapılacak konutların yanı sıra yerelde çalışan müteahhitlerin de desteklenmesi durumunda iç piyasanın da hareketlenmesi sağlanır. Makine teçhizat için faizsiz kredi desteği bölgedeki diğer fabrikalara da kullandırılarak bu yatırımcılara da destek olacaktır.” Dedi. 

PAKET CAN SUYU OLACAK

4 yılda özel sektör ve kamuyla beraber 140 milyar liralık alt yapıdan sağlığa ulaşımdan tarıma hayvancılığa kadar yapılacak yatırımların bölge için can suyu olacağını aktaran Şahin, Şanlıurfa’nın terör bölgesi olmadığını ancak terörden ciddi etkilendiğini belirterek, “Urfa barındırdığı göçmen sayısı ile Türkiye’nin en çok göçmen barındıran kentidir Başbakanımızın açıkladığı paket biran önce harekete geçirilmelidir” diye konuştu.

GAP’IN BAŞKENTİ ŞANLIURFA

GAP’ın başkenti konumunda olan Şanlıurfa’nın Türkiye’nin en çok sulanabilir arazisine sahip olduğunu hatırlatan Şahin, GAP la birlikte sulanabilir arazilerimizin şuana kadar % 45 civarında sulanıyor, kalan % 55 lik kısmında biran önce tamamlanması durumunda başta bölge olmak üzere ülkenin kalkınmasında büyük bir katkı sağlayacaktır. Açıklanan pakette bu durum göz önüne alınmalı ve pakette öncelik verilmelidir” dedi.



6 Eyl�l 2016 Sal� 13:45

http://www.urfa63haber.com/haber/askonhukumet-ustune-duseni-yapiyor-3852.html