Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri Neden Kapatıldı.

Eyyübiye ilçesinde yeni Açılan Eyyubiye Araştırma Uygulama Hastanesine taşınan Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri hakkında yazılı bir basın açıklaması yaptı

Eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri Neden Kapatıldı.

 Eski Çocuk hastanesi ve Doğum hastaneleri yeni yerine taşınarak eskileri kapatılmıştı. Kapatılan eski hastanelerin durumunun içler acısı harap hali bir kenara bu bölgedeki Esnaflar ve vatandaşlar Hastanelerin tekrar açılması için tepki gösteriyorlar. Konu hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Altun "Bu hastaneler yeni yapılan binaya taşınırken Valimiz o zamanlarda  Şanlıurfa'ya  yeni atanmıştı,  yeni atandığı için de Şanlıurfa'nın fiziki durumunu bilmemesi normaldir.

Ancak hiçbir akıllı Valimizi ve yetkilileri uyarmadı mı, nasıl oldu da uyarmadı? Bu Hastaneler Tılfındır, Akabe,  Topdağı,  Yakubiye,  Haleplibahçe,  Buhara,  Akşemsettin,  SSK,Bağlarbaşı, Devteşti, Süleymanye,    Akabe, Toki   hatta  Suruç ve Aligör'e kadar olan bölgedeki tüm insanları ilgilendiriyordu. 

Şimdi yaklaşık 10 -15 mahallede yaşayan bu insanların durumu ne olacak? tüm yükü tek merkezde toplayıp insanları hep aynı noktaya toplamak ne kadar doğru.

Evet Devletimiz yeni bir hastane yaparak çok güzel bir hizmet verdi emeği geçen herkesten Başta Sayın Bakanımız Faruk Çelik olmak üzere emeği geçen tüm bürokratlarımızdan Allah razı olsun yapılan hizmeti gayet güzel ve olumlu karşılıyoruz ve destekliyoruz

Başkan Altun  "Keşke bu faaliyetler yapılırken mevcut hastanelerin kapatılmadan mevcut hali ile vatandaşlara hizmet vermeye devam etseydi çok daha verimli olurdu. 

Yukarıda saydığım mahallelerdeki yüz binlerce kişilerin durumlarını da düşünerek mağduriyetlerini gidermek için yeniden bir değerlendirme yapılarak bu hastanelerin tekrar hizmete açılmasını talep ediyoruz" dedi. 

 



5 Eyl�l 2016 Pazartesi 19:26

http://www.urfa63haber.com/haber/eski-kadin-dogum-ve-cocuk-hastaneleri-neden-kapatildi--3845.html