Suruç'ta İlk Asfalt Serimi Başladı

Yaz döneminde asfaltlama çalışmalarını en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu ise Suruç için mesaideydi. İlçede yapılması planlanan prestij caddesi kapsamında altyapısı yenilenen güzergahlarda asfalt serimi başladı.

Suruç'ta İlk Asfalt Serimi Başladı

Prestij Cadde uygulamasını Birecik, Haliliye, Hilvan, Siverek ve Viranşehir’de tamamlayarak halkın hizmetine sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, asfaltlama dönemine en uygun mevsim olan yaz aylarında sona doğru yaklaşılırken çalışmalarında tempo arttırdı.

Sezonu en iyi şekilde değerlendirmek isteyen Büyükşehir Belediyesi, hafta sonları da ek mesai yaparak vatandaşların sorunlarını çözüme kavuşturmayı amaçlıyor. Çalışmalarında bu hafta sonu Suruç'ta adeta seferberlik başlatan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, gece geç saatlere kadar ilçede asfalt serimi gerçekleştirdi. Altyapısı tamamlanan güzergahlarda ilk asfalt serimini hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Suruçlulardan tam not aldı.

SURUÇ ALTYAPISI SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin "Altyapıda yatırım yapmadan üstyapıda sarf edeceğimiz yatırım, milli servetin boşa harcanmasıdır" sözünden nasibini alan Suruç'un altyapısında revizyonlar gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından yürütülen çalışmalarda 11 Nisan Caddesinde eskimiş ve halk sağlığını tehdit eden altyapı malzemeleri değiştirilerek yerine polietilen borular döşendi. 6 bin metre içme suyu hattı, 2 bin 250 metre yağmur suyu drenaj hattı ve 5 bin 100 metre de kanalizasyon şebeke hattının revize edildiği caddede tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından bu kez Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler uygulama yapılan bölgeye gelerek asfaltlama çalışmalarına başladı. Hafta sonu gece geç saatlerde başlanan çalışmalar vatandaşların takdirini topladı.

VATANDAŞLARDAN BÜYÜKŞEHİR'E TAM NOT

Bölgede çalışmaları yakından takip eden vatandaşlar da uygulamadan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti. Başkan Nihat Çiftçi'nin Suruç'a önem verdiğini belirten Suruçlular, "Özellikle kış aylarında Suruç çarşı merkezi biriken yağmur suyundan geçilmiyordu. Altyapı çalışmalarını bizzat gördük. Tüm altyapı sil baştan değiştirildi. Ekipler de gecenin bu saatinde görevlerinin başındalar. Emeği geçen tüm çalışanlara da tekrar tekrar teşekkür ediyoruz" diye konuştular.

DİĞER İLÇELERİN DE ASFALT ÇALIŞMASINDA KIŞ ÖNCESİ YOĞUN MESAİ

5 ilçede prestij cadde uygulamasını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kış ayları öncesi tüm ilçelerdeki asfaltlama çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. 2016 planlamasına belirlenen program ölçüsünde devam eden Büyükşehir Belediyesi, Birecik, Haliliye, Hilvan, Siverek ve Viranşehir'de prestij caddesi çalışmalarını tamamlarken, Suruç ile birlikte Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Akçakale ve Harran’daki çalışmaları da kış öncesi tamamlayarak halkın hizmetine sunmayı amaçlanıyor.



5 Eyl�l 2016 Pazartesi 11:19

http://www.urfa63haber.com/haber/suructa-ilk-asfalt-serimi-basladi-3834.html