Vali Güngör Azim Tuna'nın Türkiye-Suriye Sınır hattı Açıklaması

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna Türkiye-Suriye Sınır hattında ki duvar örme çalışmalarını engellemeye çalışan PYD destekli Kobanililerin yaptıkları eylemlerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Vali Güngör Azim Tuna'nın Türkiye-Suriye Sınır hattı Açıklaması

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna  açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Milli Savunma Bakanlığı tarafından Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır kapısında güvenlik amacıyla inşaat çalışmaları devam eden Türkiye-Suriye Sınır hattında ki duvar örme çalışmalarını engellemeye çalışan PYD destekli Kobanililerin yaptıkları eylemler sonucu hiç kimseye zarar verilmediği bildirildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine bağlı Mürşitpınar sınır kapısında Türk toprakları içerisinde sınır güvenliği artırma ve terör örgütlerinin geçişlerini engelleme amacıyla 5 km uzunluğunda duvar örme işlemlerine başlandı. Sınır hattında yapılan duvar örme işlemleri üzerine PYD tarafından desteklenen bir grup Kobanili tarafından Sınır hattında güvenliği sağlayan Hudut Askeri başta olmak üzere, Polis ve Jandarmaya yönelik Molotof kokteyli, taşlarla saldırı yapıldı. Türkiye’nin kendi güvenliği aldığı sınır hattında ki duvar örme çalışmalarını engellemek amacıyla Güvenlik güçlerine saldıran yaklaşık 500 kişilik PYD destekli gruba müdahale edildi.

Güvenlik güçlerinin yaptığı müdahalelerin ardından Kobani’liler tarafından, Güvenlik güçlerince yapılan müdahalelerde ölen ve yaralananlar olduğu şeklinde sosyal medyada gerçek dışı haberler yayınladı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Suruç-Mürşitpınar sınır hattında yaşanan gelişmeler üzerine bir açıklama yaparak, ' Sınır hattında inşaat çalışmalarını engelleyen PYD destekli gruba yapılan müdahalelerde her hangi bir yaralanma ve ölüm hadisesinin olmadığını bildirdi.

Sınırda yaşanan olaylar üzerine bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, ‘Türkiye'nin illegal örgütlerin giriş-çıkışlarına karşı sınır hattında yapmaya devam ettiği duvar örme işlemi dışında her türlü önlemi almakta kararlıdır, Türkiye’nin sınırlarını korumak için tedbir alması en doğal hakkımızdır. Türkiye Uluslararası anlaşma kuralları çerçevesinde sınıra uygun kalmak şartıyla belirlenen koordinatlarda kendi sınır güvenliği için duvar örme çalışmalarına başlamıştır. Sınır güvenliği için yapılan duvar örme işleminde Uluslararası ve iç hukuktan kaynaklanan bir sıkıntı söz konusu değildir. Türkiye topraklarından geçen Tren yolu hattı baz alınarak yapılan 5 km uzunluğunda ki duvar örme işlemi tamamen sınırlarımızı terör örgütlerinden koruma amaçlıdır.  Sınırlarımızı korumak ve tedbirleri almak en doğal hakkımızdır, ancak Sınır hattında ki bu çalışmadan rahatsızlık duyanlar var. PYD destekli bir grup tarafından sınırda ki Askerlerimize, Polisimize ve çalışanlara yönelik bir saldırı söz konusu olmuştur. Angajman kuralları çerçevesinde protestocu grup önce uyarılmış, yapılan uyarılara rağmen Molotof kokteyl ve taşlarLA saldırı yapan gruba TOMA aracılarıyla ve güvenlik güçlerince biber gazı atılmıştır. Yapılan bu müdahalede sonucunda her hangi bir yaralanma ve ölüm hadisesi yaşanmamıştır.  İŞID tarafından daha önce Kobani’ye yapılan saldırıda yaralananların ve ölenlerin eski fotoğraflarını sosyal medyada paylaşanlar olmuştur, iddia edildiği gibi paylaşılan bu eski fotoğraflar gerçek dışıdır kamuoyu bu tür haberlere itibar etmesinler” ’dedi.

 

 



2 Eyl�l 2016 Cuma 19:11

http://www.urfa63haber.com/haber/vali-gungor-azim-tunanin-turkiye-suriye-sinir-hatti-aciklamasi--3806.html