Şanlıurfa Fıstığının Bir Marka Değeri Olmalı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik'te düzenlenen Fıstık Hasadı Şenliği'ne katıldı.

Şanlıurfa Fıstığının Bir Marka Değeri Olmalı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik'in Çoğan Mahallesi’ndeki düzenlenen Fıstık Hasadı Şenliği'ne katıldı. Şenliğe Başkan Çiftçi'nin yanı sıra Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili A. Eşref Fakıbaba, Birecik Kaymakam Vekili Mutlu Köksal, Birecik Belediye Başkanı Faruk Pınarbaşı, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Çakmaklı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu ve bölgedeki fıstık üreticileri katıldı.

Programda bir konuşma yaparak fıstık hasadının üreticilere ve çiftçilere hayırlı olması dileğinde bulunan Başkan Çiftçi, "Fırat'ın bereketi ile fıstık her geçen yıl bölgemizde daha da büyük önem kazanıyor" dedi.

Şanlıurfa'nın tarımda da Türkiye'nin önde gelen illerinden olduğunu dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa'da fıstık demek yaşam demek aslında. Çok cefayla, emekle meyve veren bir ağaç. Bir evlat gibi 15 yıl boyunca emek verirsiniz ardından o kuru dallarında size dünyanın en güzel meyvelerinden birini sunar. Fırat'ın bereket verdiği bu topraklar fıstıkta Şanlıurfa'yı birinci sıraya taşımış durumdadır. Bugün de fıstığın hasadını gerçekleştirmiş olacağız. Şanlıurfa'da da Birecik fıstıkta öne çıkıyor. Üretimin yüzde 45-50'si Birecik'te hasat ediliyor. Bin hasat sahibi tüm üreticileri kutluyorum" diye konuştu.

 

"FISTIĞI BİR MARKA DEĞERİ HALİNE GETİRMELİYİZ"

Başkan Çiftçi, konuşmasında özellikle fıstık üretiminin yanı sıra fıstığın işlenmesi ile ürünün Şanlıurfa'dan diğer ülkelere ihraç edilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Çiftçi, "Bu kadar güzel bir ürün ve dünya ölçeğinde de en lezzetli fıstığın üretildiği bu topraklarda bunun katma değerinin daha yüksek olma noktasında bizim çalışma sarf etmemiz gerekiyor. Yan sanayisini ve marka değerini oluşturmamız lazım. Bununla birlikte fıstığı sınırlar ötesine göndermemiz lazım. Bu konuda inşallah sorumluluk anlamında hepimiz üzerimize düşen görevi yapacağız" şeklinde konuştu.

Programda daha sonra diğer katılımcılar birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri, tarlaları gezerek hasadı inceledi. Tarlalarda çalışan kadınlarla da bir süre sohbet eden Başkan Nihat Çiftçi ardından ilçedeki diğer temasları için bölgeden ayrıldı.



27 A�ustos 2016 Cumartesi 16:51

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-fistiginin-bir-marka-degeri-olmali-3730.html