Askeri Zafiyet Beklentilerine Şamar Gibi Cevap

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sade: “Kahraman ordumuz ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla sınır güvenliğimizi tekrar sağlayarak, darbe girişimi sonrası ordumuzla ilgili zafiyet beklentilerine en iyi cevabı vermiştir. Türkiye başka devletlerin kirli hesaplarına sermaye olacak bir ülke değildir”.

Askeri Zafiyet Beklentilerine Şamar Gibi Cevap

Önceki gün başlatılan ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla ilgili TÜMSİAD’dan açıklama geldi. TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade Cerablus’u Daeş’ten temizleye yönelik düzenlenen operasyonla ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Yapılan operasyonla Türkiye’nin sınır güvenliği konusunda taviz vermeyeceğinin iyi anlaşılması gerektiğini söyleyen Başkan Sade, “Ordumuz Sınır kenti Cerablus’da düzenlediği operasyonla bu bölgeyi Daeş’ten temizlemiş ve kontrol Özgür Suriye Ordusuna geçmiştir. Operasyon sadece askeri boyutuyla gerçekleştirilmemiş, ABD ile yapılan siyasi girişimler sayesinde Daeş’den boşaltılan yerlerin Pyd kontrolüne geçmesinin de önüne geçilmiştir. Ülkemizin kimsenin toprağında gözü yoktur. Ancak başka devletlerin ülkemiz ile ilgili kirli hesaplarına da seyirci kalmamız mümkün değildir.

Düzenlenen bu askeri harekâtın en önemli neticelerinden birisi de, Türk Ordusunun herhangi bir zafiyetin pençesinde olmadığıdır. Darbenin kırkı bile çıkmadan, güvenlik adına sınır ötesi bir operasyon yapacak güce sahip bir ordumuz ve milli irademiz bulunmaktadır. 40 gün önce darbe teşebbüsüne konu olan F-16’lar ve zırhlı birlikler bugün ülke savunması için görevi başındadır. Darbe sonrası iyi bir kriz yönetimi sergilenmiştir. Ordunun itibarının zedelendiği, biraz da özellikle yıpratılmaya çalıştığı bir anda ordumuzla gurur duyacağımız bir harekâta imza atılması, silahlı kuvvetlerimizle ilgili kuşkuları da ortadan kaldıracaktır. Kahraman ordumuz ‘Fırat Kalkanı’ operasyonuyla sınır güvenliğimizi tekrar sağlayarak, darbe girişimi sonrası ordumuzla ilgili zafiyet beklentilerine en iyi cevabı vermiştir. Darbeyle Ülkemizin savunmasının zedelendiğini düşünenler ve bunu bir fırsat olarak değerlendirenler de hisselerine düşen cevabı almışlardır. Böyle bir yönetime ve böyle bir orduya sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz” dedi.



26 A�ustos 2016 Cuma 14:51

http://www.urfa63haber.com/haber/askeri-zafiyet-beklentilerine-samar-gibi-cevap-3717.html