Siverek'te Zabıta Ekipleri Tonlarca Gıda Maddesini İmha Etti

Yapılan denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş ve bozuk bir ton gıda maddesine el konarak Zabıta ekipleri tarafından imha edildi

Siverek'te Zabıta Ekipleri Tonlarca Gıda Maddesini İmha Etti

Siverek Belediyesi Zabıta ekipleri gıda maddesi satışı yapan market ve bakkallarında yaptıkları denetimlerde son kullanım tarihi geçmiş ve bozuk gıdalar toplanarak imha edildi.

Halkın sağlığına önem verdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli yapılan denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti” Ekiplerimiz ilçe genelinde gıda satışı yapan Market ve Bakkallarda yaptıkları denetimlerde bozuk ve son kullanım tarihi geçmiş gıdalara el koydu.

Toplamda 350 iş yeri denetlendi denetlenen iş yerleri içinde 45 esnafımızda son kullanım tarihi geçmiş gıdalar bulundu. Bulunan gıdalara Zabıta ekiplerimizce imha edilerek cezai işlem gerçekleştirilmiştir. Esnafların bu konuda daha duyarlı olmalarını belirten Başkan yardımcısı Baydilli, Esnaflarımızın sattıkları gıda ürünlerinin son kullanma tarihini kontrol ederek satmaları gerektiğini, kurallara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacağını bu konuda denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirti.



19 A�ustos 2016 Cuma 19:32

http://www.urfa63haber.com/haber/siverekte-zabita-ekipleri-tonlarca-gida-maddesini-imha-etti-3619.html