ASKON, Ülkemizde Ekonomimizde Dimdik Ayakta

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, kanlı darbe girişimi karşısında tarih yazan Şanlıurfalılara teşekkür etti. Şahin, "Ülkemizde, ekonomimizde dimdik ayaktadır" dedi.

ASKON, Ülkemizde Ekonomimizde Dimdik Ayakta

ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin, 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı omuz omuza mücadele veren Şanlıurfalılar için bir teşekkür mesajı yayınladı.

Mesajında, 15 Temmuz’da yaşananlara dikkat çeken Şahin, "Hep beraber büyük bir travmayı yaşadık. İçinde, bol sürprizler, beklenmedik tavırlar ve ciddi sarsıntılar vardı. İşin güzel tarafı, bu travmaya imanla, sabırla ve yüksek düzeyli duyarlılıkla siper olma konusunda tereddüt göstermeyen bir millet iradesinin hala çok diri bir şekilde var olduğu ortaya çıktı” dedi.

Şahin, İki boyut çok açık bir şekilde kendini gösterdi. Birincisi, her zaman ülkemize ve milletimize dönük bir kısım düşmanlıkların olabileceği ve bunların arkasının hiçbir zaman kesilmeyeceği gerçeği. İkinci boyut ise, halkımızın hiç beklenmedik bir zamanda derin bir şuur refleksiyle harekete geçip bütün tehlikeleri göze alarak ülkesine sahip çıkabileceği gerçeğidir." diye konuştu.

Bütün yozlaştırma çabalarına rağmen milletin irfanının ne kadar yüksek olduğunun bir kez daha görüldüğünü vurgulayan Şahin, "Millet, kendisine kastedenlerin dini görüntü vermelerine rağmen, arka plandaki hinliği sezmiş ve gereken cevabı vermede asla tereddüt göstermemiştir." dedi.

Şahin açıklamasını şöyle sürdürdü; "Saygıdeğer Şanlıurfa’lılar; Küresel anlamda var olan ekonomik kriz durumu, bütün direnişlere rağmen hiç şüphesiz bizleri de etkilemektedir. Zaten tam anlamıyla bir ateş çemberinde idik ve dış ticaretimiz ciddi anlamda sarsılmıştı. Darbe girişimi işin tuzu biberi oldu. Şimdi restorasyon zamanıdır. Hükümet ve kamu yönetimi kendine düşeni yaparken bizlere de düşen görevler olduğunu düşünüyoruz.
St. Petersburg zirvesi ile yeni bir dönem başlamıştır. Rusya ile düzelen ilişkilere diğerlerini de eklemek durumundayız. Biz ASKON olarak, kurumsal anlamda ülkemizin içinde bulunduğu durumun dışarıdan görüldüğü veya gösterilmeye çalışıldığı gibi olmadığını, halen son derece cazip bir yatırım ve ticaret ülkesi olduğumuzu anlatmak için seçilen bazı ülkelerde; Resepsiyonlar, Basın toplantıları ve İkili görüşmeler organize ediyoruz. Bu kapsamda tüm ihracat yapan ya da yurtdışı ile ilişkileri olan hemşerilerimizden beklentimiz, bireysel de olsa bir kültür elçiliği görevi üstlenmeleridir. Hiç şüphesiz en etkili iletişim araçlarından bir tanesi gönüllü elçilikleridir. Ülkemizin durumunun her şeye rağmen son derece iyi olduğunu ve insanımızın moralinin son derece yüksek olduğunu anlatmalıyız. Zira milletimiz, iradesini canı pahasına koruma konusunda destan yazmıştır. Bu herkes tarafından takdir edilmelidir. 

Gerçekten büyük bir ülkeyiz, çok farklı terör baskılarına, çevresel kuşatmalara ve darbe girişimlerine rağmen, ülkemiz de ekonomimiz de dimdik ayaktadır. Döviz fırlayamamış, faizler yükselememiş ve CDS primleri çıldırmamıştır. Tam aksine BORSA yükselmiş ve makro rakamlar bozulmamıştır. Bu gerçekler ışığında, 2023 hedefleri istikametinde yeni bir atılım dönemini inşa etmek üzere hareket halinde olmaya, gönüllü birer elçi olmaya davet ediyoruz."

ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİ UNUTMAYACAĞIZ

Darbe girişimi sırasında korkusuzca direnen şehit ve gazilerin sonsuza kadar unutulmayacaklarını vurgulayan ASKON Başkanı Orhan Şahin, şöyle devam etti:

"Bu süreçte şehit olan polislerimize, vatansever askerlerimize ülkesi için canını feda eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı olan gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Ayrıca; 15 Temmuz direnişine katılarak “ASİL DURUŞ” sergileyen tüm halkımıza, Kamu Kurum ve Kuruluşların idarecileri ve personellerine, STK’larımıza, meydanları boş bırakmayan siyasi parti teşkilatlarına, Organizasyona ev sahipliği yapan Ak Parti İl Teşkilatına, Belediye Başkanları ve personellerine teşekkür ederiz.



13 A�ustos 2016 Cumartesi 18:30

http://www.urfa63haber.com/haber/askon-ulkemizde-ekonomimizde-dimdik-ayakta-3534.html