Demokrasiyi Sahiplenenlere Karanfil ve Bayrak

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ve beraberindekiler ile birlikte 15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında 27 gün boyunca meydanları boş bırakmayan Şanlıurfa halkına teşekkür etmek adına karanfil ve bayrak dağıttı.

Demokrasiyi Sahiplenenlere Karanfil ve Bayrak

Başkan Fevzi Demirkol; Vali Güngör Azim Tuna, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti İl Başkanvekili Cuma Ağaç ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Atatürk Bulvarı’nda teşekkür ziyaretine çıktı. 15 Temmuz kalkışma girişimi sonrasında 27 gün boyunca milli irade ve demokrasi nöbetlerinde alanları boş bırakmayan Şanlıurfalı’lara teşekkür etme adına yapılan ziyarette Başkan Demirkol ve Vali Tuna, işyerlerini ziyaret etti. Esnaf ile görüşerek Türk Bayrağı ve karanfiller dağıtan Başkan Demirkol ve Vali Tuna, çocuklara da ay- yıldızlı tişörtler dağıttı. Bulvardaki vatandaşlar ile de görüşerek ülkenin birlik ve beraberliği için devlet ve millet el ele anlayışına sahip olunması gerektiğini belirten Başkan Demirkol ve Vali Tuna, teşekkür ziyaretini 2 saati aşkın süreyle sürdürdü. 

Ziyaretle ilgili açıklama yapan Vali Tuna, 15 Temmuz sürecinin millete çok şey kattığını ifade ederek, “Çanakkale ruhunu günümüz versiyonu diyebileceğimiz, aslında yeniden bir kendine gelme, şuurlanma vesilesi olan 15 Temmuz süreci tabi ki bize çok kattı” dedi. 

Kaymakam Çelikkaya ise, “250’ye yakın şehidimizin hüznü yürüklerimizde ama çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız bir destan var. Bunun için yaratana şükrediyoruz” ifadelerini kullandı. 

“MİLLETİMİZ ASİL BİR DURUŞ GÖSTERDİ”

Başkan Fevzi Demirkol da, yaptığı açıklamada 15 Temmuz sürecinde milletin asil bir duruş gösterdiğine vurgu yaptı. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da FETÖ/ PDY terörist örgüt tarafından ve onun beynelmilel uluslararası işbirlikçileri tarafından Türkiye’de darbe ve darbenin ardından bir işgal ortaya sahneye konuldu. Aynı zamanda halkımız Şanlıurfa’da kahraman Urfa halkı ve ülkenin 81 vilayetinde aziz milletimiz asil bir duruş gösterdi. Bir şahlanış gösterdi. 27 gün boyunca meydanlarda nöbetler oldu. Bugün Sayın Valimizin himayesinde devlet ve millet el ele kaynaşmasını, bu teşekkürü halkımıza, esnafımıza birlikte iletmek adına Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna, Kaymakamımız Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Müftümüz İhsan Açık, AK Parti İl Başkanvekilimiz Cuma Ağaç ile birlikte halkımıza teşekkür ziyaretinde bulunduk.” 

Teşekkür ziyaretinin ardından Başkan Demirkol, beraberindekiler ile birlikte demokrasi nöbetlerinin adresi olan Rabia Meydanı’nı ziyaret etti. Burada da vatandaşlarla görüşen Başkan Demirkol, nöbet her ne kadar bittiyse bile gözlerinin meydanlarda olacağı mesajını verdi.



12 A�ustos 2016 Cuma 11:06

http://www.urfa63haber.com/haber/demokrasiyi-sahiplenenlere-karanfil-ve-bayrak--3515.html