Binlerce Kişi Havuzlarda Serinliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından kent merkezi ve ilçelerde kurulan yüzme havuzları, 7'den 70'e tüm vatandaşların uğrak adresi haline geldi.

Binlerce Kişi Havuzlarda Serinliyor

İl genelinde hizmet veren 21 yüzme havuzuyla günlük 10 bin vatandaş sıcak havada havuz keyfi yaşıyor. 

İl genelinde havuzların olmaması nedeni ile sıkça yaşanan boğulma olaylarına karşı Büyükşehir Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kent merkezi ve tüm ilçelerde başlatılan havuz atağı, bir yandan vatandaşların takdirini toplarken bir yanda da boğulma ve yaralanmaların önüne geçti. 

Tüm ilçelerde olduğu gibi Akçakale'de çocukların yoğun uğrak yeri olan Büyükşehir Belediyesi yüzme havuzu, gençlerin sportif aktivitelerini doğru ve uzmanlar eşliğinde yapmalarına olanak veriyor. 

TOK, "BU HAVUZLAR YOKKEN ARKADAŞLARIMIZ SULAMA KANALLARINDA BUĞULUYORDU" 

Yüzme havuzunda eğlenceli anlar yaşadıklarını anlatan 11 yaşındaki Kadir Tok, "Eskiden bu yüzme havuzu yokken sulama kanallarında yüzüyorduk. Bazen bu su kanallarında arkadaşlarımız boğuluyordu. Burayı bizlere kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz. Burada ücretsiz bir şekilde keyifli zaman geçiriyoruz" dedi.

 

Ayrıca Şanlıurfa kent merkezinde hizmet veren Beykapısı ve Kapalı Yüzme havuzlarında, çocuklar için kurslar düzenleniyor. Bu kapsamda haftanın iki günü uzmanlar öğreticiler tarafında doğru bir şekilde yüzme eğitimi alan çocuklar, sportif aktivitelerini düzenli bir şekilde yapıyor.

 

 



9 A�ustos 2016 Sal� 15:14

http://www.urfa63haber.com/haber/binlerce-kisi-havuzlarda-serinliyor-3479.html