Şanlıurfa Bir Oldu, Birlik Oldu

Haliliye Belediyesi, milli irade ve demokrasi nöbetinin 22’nci gecesinde alanları dolduran binlere ev sahipliği yaptı. Başkan Fevzi Demirkol, programda yaptığı konuşmada da herkesi Pazar günü yapılacak olan final nöbetine davet etti.

Şanlıurfa Bir Oldu, Birlik Oldu

15 Temmuz askeri kalkışma girişiminin ardından başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetinin 22’nci gecesinde de binlerce Şanlıurfalı meydanlardaydı. Haliliye Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilen nöbette, demokrasi şehitleri için hatim indirildi. Hatmin ardından seccadeni al gel programı kapsamında binlerce kişi aynı anda yatsı namazını eda etti ve yapılan dualara ‘amin’ dedi. 

Program, hatim duasının okunmasıyla devam etti. Hatim duasının ardından ise Mehmet Uçar ve ekibi sahne aldı ve ilahi konserini gerçekleştirdi. Konser sonrası sahneye çıkan Başkan Fevzi Demirkol, alanları doldurdukları için gelen herkese teşekkür etti. Milli irade ve demokrasi nöbetinin Pazar günü yapılacak programla tamamlanacağını hatırlatan Başkan Demirkol, herkesi Pazar günü saat 17’de Rabia Meydanı’na da davet etti. Başkan Demirkol, konuşmasında şunları kaydetti: 

“Bu meydanı dolduran kahraman Urfalılar, selam olsun size bu meydanları Türkiye’nin 81 ilinde dolduran aziz milletten Allah razı olsun. Kahraman Urfalılar, şanlı destanınıza 15 Temmuz’dan itibaren bir destan daha eklediniz ve 15 Temmuz vahşetine top yekûn Şanlıurfa nasıl bir olurmuş, birlik olurmuş, değerlerine nasıl sahip çıkarmış diye bu meydanları hiç boş bırakmadınız. Allah sizden razı olsun. 15 Temmuz akşamı yaşanan vahşet sadece darbe değil. Paralel devlet yapısı veya FETÖ denilen örgüt bir işgal hareketi başlattı. Bu hareket Elhamdülillah başarıya ulaşmadı.” 

Öte yandan program öncesinde Haliliye Belediyesi tarafından alanı dolduranlara yemek ve su ikramı ile bayrak dağıtımı yapıldı.



6 A�ustos 2016 Cumartesi 12:53

http://www.urfa63haber.com/haber/sanliurfa-bir-oldu-birlik-oldu-3428.html