Tugay Şehir Dışına Taşınsın

TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade, “Türkiye’de bazı askeri birliklerin il dışındaki yerleşkelere taşınması düşünülüyor. Şanlıurfa’daki Tugay da kesinlikle listede olmalı..Siyasilerimizi bu anlamda göreve davet ediyorum”

Tugay Şehir Dışına Taşınsın

15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme getirilen askeri birliklerin il dışına taşınması hususunda TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi de görüş bildirdi. TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M.Sadık Sade yaptığı açıklamada, Şanlıurfa il merkezinde bulunan 20. Zırhlı Tugayın da şehir dışında uygun bir yere taşınması gerektiğini söyledi.

Tugayın şehir dışına taşınmasının şehircilik açısından büyük kazanımlara sebep olacağını söyleyen Başkan Sade, “Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın askeri birliklerin il dışına taşınması ile alakalı niyetlerini ve ifadelerini sık sık duyuyoruz. Türkiye’de özellikle zırhlı birliklerin şehir merkezlerinin dışında bir yere taşınması ile ilgili niyet ve girişimleri biz de destekliyoruz. Şanlıurfa’nın da bu anlamda uygulamanın içerisinde yer alması şarttır. Cumhurbaşkanımızın da; “Türkiye’nin en yeşil yerleri askeriyeler ve mezarlıklardır” dediği bu alanları kamunun istifadesine sunmamız gerekiyor. Bu alanların yapılaşmaya müsaade edilmeden kamu yararına yeşil alanlar haline dönüştürülmesi Şanlıurfa adına en büyük kentsel dönüşüm faaliyeti olacaktır. Sayın Bakanımızdan, milletvekillerimizden ve Belediye Başkanlarımızdan beklentimiz, kamuoyunun bu beklentisini dikkate almaları ve girişimleri başlatmalarıdır. Biz TÜMSİAD olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Konu neticeleninceye kadar takipçisi olacağız” şeklinde konuştu. 



5 A�ustos 2016 Cuma 18:55

http://www.urfa63haber.com/haber/tugay-sehir-disina-tasinsin-3420.html