Demokrasi Nöbeti, Rabia Meydanında Devam Ediyor

Milli İrade ve Demokrasi Nöbetini sürdüren on binlerce Şanlıurfalı, Rabia Meydanında Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda bir araya geldi.

Demokrasi Nöbeti, Rabia Meydanında Devam Ediyor

Program’da Türk bayrağı bağlanmış balonlar gökyüzüne salınarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

Şanlıurfa kent merkezi ve 13 ilçede devam eden Milli İrade ve Demokrasi Nöbetinin Rabia Meydanı durağında, Grup Kerkük sahne alarak bir birinden güzel ilahilerini seslendirirken, 15 Temmuz şehitleri için Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Rabia Meydanında düzenlenen programa katılan Şanlıurfalı sanatçılardan Mahmut Tuncer, Güler Işık ve Zekeriya ünlü vatandaşlarla demokrasi nöbeti tutarak birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

 “RUHUMUZU TARİHİMİZ’DEN ALIYORUZ”

Rabia Meydanında düzenlenen programa katılarak vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Ruhumuzu tarihimizden alıyoruz" dedi.

Rabia meydanını dolduran on binlerce vatandaşla bir araya gelen Başkan Nihat Çiftçi, ilk günden bu yana demokrasi nöbetine katılım gösteren kamu kurum ve kuruluşlara, siyasi partilere, STK Temsilcilerine ve esnaf gurupları ile vatandaşlara teşekkür etti

 “15 Temmuzda ölümü göze alarak bayrağı dindirmeyen, vatanını böldürmeyen ve milli iradeye sahip çıkan bu milletin bir ruhu var. Anlamadıkları şey şudur ki bu ruh, Hz. Ebubekir’in sadakatinden, Hz. Osman’ın ferasetinden, Hz. Ali’nin cesaretinden bizdeki bu ruh Anadolu’nun ruhudur. Bu toplumdaki birliğin beraberliğin ve bütünlüğün altında yatan sebepleri var. Bu sebepler geçmişimiz, tarihimiz ve kökümüzdür.” Şeklinde konuştu.

Ayrıca Programa katılan AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfalı Milletvekilleri, Şanlıurfalı sanatçılar, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri de burada bir konuşma yaparak katılım gösteren tüm Şanlıurfalılara teşekkür ettiler.



31 Temmuz 2016 Pazar 17:41

http://www.urfa63haber.com/haber/demokrasi-nobeti-rabia-meydaninda-devam-ediyor--3328.html