Olağanüstü Hal Namuslu Vatandaşa Zarar Vermeyecek

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, milli irade ve demokrasi nöbetinin on ikinci gecesinde alanları dolduran halka seslendi.

Olağanüstü Hal Namuslu Vatandaşa Zarar Vermeyecek

Olağanüstü halin vatan hainlerine karşı devletin işleyişini hızlandıracağını ifade eden Başkan Demirkol, olağanüstü halin vatandaşlara zerre kadar zarar vermeyeceğini anlattı. 

15 Temmuz askeri kalkışma girişimi sonrasında başlatılan milli irade ve demokrasi nöbetinin 12’nci gecesinde de Başkan Fevzi Demirkol, alanları boş bırakmadı. Vatandaşlarla görüşerek alanların boş bırakılmaması çağrısını yineleyen Başkan Demirkol, meydanları dolduran binlere de seslendi. Şanlıurfa’nın bu nöbette asil bir duruş sergilediğinin altını çizen Başkan Demirkol, “Her şeyin sonunu düşünen kahraman olamaz düsturuyla Şeyh Şamil’in sözüyle hareket eden bir liderimiz, Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Bir Kazak atasözü derki; ‘delik kap, su tutmaz.’ İnancımızda eksik yok, davaya inancımızda eksik yok, onun için bizim kabımızdan su sızmaz. Bunu bütün dünya böyle bilsin. Şanlıurfa nasıl geçmişte destek yazdıysa, kendi kendini kurtaran şehir unvanıyla tarihe geçtiyse yine kendi iradesine, milli iradeye, vatana, millete sahip çıkmakla ikinci Kurtuluş Savaşını yaşattı. Allah hepinizden razı olsun. Yalnız Başkomutanımızdan talimat gelinceye kadar bu meydanlardaki şahlanışınız, asil duruşunuz devam edecektir. Talimat gelinceye kadar gündüz işte, gece nöbette olacağız” diye konuştu.

 

“OLAĞANÜSTÜ HAL DEVLETİN İŞLEYİŞİNİ HIZLANDIRIR”

Askeri kalkışma sonrasında Milli Güvenlik Kurulu ve Bakan Kurulu kararınca ülkede 3 ay süreyle verilen Olağanüstü hal durumuyla ilgili de açıklama yapan Başkan Fevzi Demirkol, OHAL’in vatandaşlara zarar vermeyeceğini, devletin işleyişini hızlandıracağını vurguladı. Başkan Demirkol, şunları kaydetti:

“Yine bir hususu herkesin yaymasını, bilmesini istiyoruz. 3 aylığına olağanüstü hal ilan edildi. Fransa’da bir patlama oldu üç beş tane adam öldü. Almanya’da bir terör saldırısı oldu kendileri olağanüstü hal ilan ettiler. Bizim olağanüstü halimizi eleştiriyorlar. Olağanüstü hal demek; devletin ve milletin istikbalini düzenleyecek kararların en hızlı şekilde alınması ve uygulanmasıdır. Olağanüstü hal demek, vatan hainlerinin en şiddetli şekilde en hızlı şekilde en acil şekilde cezalandırılmasıdır. Olağanüstü hal evinde, işinde, namuslu vatandaşımıza zerre şekilde zarar vermeyecektir. Bunu herkes bildiği, tanıdığı kişilere ve her ortamda dile getirsin.”



27 Temmuz 2016 �ar�amba 13:12

http://www.urfa63haber.com/haber/olaganustu-hal-namuslu-vatandasa-zarar-vermeyecek-3267.html